isolatie scheidingsmuur met buren

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Wij wonen in een halfopen bebouwing (huis van 1962). Als we besluiten om de gevels te gaan isoleren kunnen we een gevel, namelijk die waar een andere woning tegenaan staat niet isoleren. Zou dit een probleem kunnen zijn (condensatieproblemen?, warmtelekken)?
Is het dan beter om die gevel van binnenuit te isoleren? Of is isolatie niet nodig. Volgens mij zit er wel een spouw tussen de muur van de buren en die van ons.
Liesbeth

Reacties

Isoleren en liefst met zacht isolatie (bijvoorbeeld glaswol) al was het maar om contactgeluiden te beperken!

Groeten

Carl

Je kan de gevel van binnenuit isoleren - ik ga dat op m'n benedenverdieping doen aan één kant (gesloten bebouwing), waar mijn woonkamer aansluit tegen die van de buren. Niet zozeer voor warmte, want de buren verwarmen hun huis natuurlijk ook, maar eerder voor het geluid. Het zijn nogal dunne muren en die mensen zijn al wat ouder en dover, en roepen dus wat harder :-)