Isolatie tussen spanten van een sarkingdak.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Wij hebben een spanten dakconstructie met een Utherm®/sarking dak isolatie van 100mm.
Nu zouden we graag tussen de spanten nog extra isoleren. Welk materiaal zou ik hiervoor best gebruiken? Zouden we bijvoorbeeld STEICO Flex kunnen gebruiken of kent er iemand nog betere materialen. Als damprem zouden we proclima materiaal willen gebruiken.

Alvast bedankt voor jullie advies.

Reacties

De voorgestelde oplossing lijkt me goed.

 

Vermits uw sarkingdak redelijk dampdicht is, is de houtwolisolatie in combinatie met een proclima intello+ de meest aangeraden oplossing.

 

Houtwol zou je nog kunnen vervangen door cellulosevlokken, houtwol is toch redelijk duur vind ik maar deze kan je wel zelf plaatsen. In beide gevallen de luchtdichtheid verzorgen.

Vlas is goedkoper, maar zorg wel dat je dan een degelijk mes hebt voor het te snijden.

Intello+  zeker gebruiken.

ik kan me vergissen, maar ik dacht dat een sarkingdak zelf niet dampopen is, dus normaal kan je er onder niet meer extra isoleren. Mocht er condens ontstaan in de extra isolatie die je aanbrengt kan deze nooit zijn weg naar buiten vinden, met alle gevolgen vandien...

 

informeer je heel goed...

 

groeten,

 

Nayy

 

 

Nayy,

 

Vandaar dat er een Intello dampscherm moet gebruikt worden. Dit is een vochtgestuurde damprem...een veranderlijke diffusieweerstand... kan naar binnen toe uitdampen in de zomer en sluit zich in de winter af. Want langs buiten zal het inderdaad niet gaan met kans op vocht en schade...

Als het kan is de toepassing met papiervlokken en de intello+ een oplossing die beproefd is in zo'n situatie.

 

Nu door het feit dat je sarkingdak al een minimale isolatie geeft, zullen de problemen in principe minder zijn.   De buitenste isolatie zorgt ervoor dat de temperatuur in de binnenste bijkomende isolatie minder laag gaat worden en er dus minder snel vocht kan condenseren.  Een goede damprem (en geen dampscherm) zoals de intello+ blijft wel noodzakelijk, alsmede een zorgvuldige afwerking.

Hoi,

wij zitten met hetzelfde concept alleen dat ik er aan dacht om mijn 23 cm spanten op te vullen met Knauf unifit TI135 panelen van 24cm dik en nog een Vario KM duplex als damprem..Qua kost valt dit erg mee. Zijn er hier bepaalde minpunten of nadelen die we niet kennen? Kunnen jullie ook richtprijzen geven wat het mij zou kosten/m2 als ik naar een cellulose oplossing(papier vlokken) zou gaan?

Kenneth,

hoe hebben jullie het nu uitgevoerd?

alvast bedankt en mvg

Filip