isolatie van een loods

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Achter ons huis hebben we een oude loods die we willen renoveren tot een kunstenaarsateljee. Aangezien het gebouw toch wel redelijk intensief gebruikt zal worden is het belangrijk om het behoorlijk goed te isoleren.
Met de adviezen die ik tot nu toe kreeg heb ik vooral begrepen dat isoleren aan de buitenkant het beste resultaat geeft. Maar met welk materiaal doe je dat?
Ik kreeg een aantal suggesties rond 'multipor' van Xella. Dat leek interessant. Steenachtige isolatie. Ik dacht dat ik die wel zou kunnen afwerken met een kalkpleister. Gisteren op batibouw heb ik vernomen dat dit toch niet zo eenvoudig is? En dat je het bepleisteren van multipor best overlaat aan vaklui, waardoor de kosten toch wel oplopen. Heeft iemand een idee of je multipor mag kaleien?
Of wat zou in onze situatie de beste prijs/isolatie verhouding geven? Heeft het in ons geval zin om toch opnieuw te denken aan isolatie aan de binnenkant? Het gebouw bestaat uit oude cementblokken (ik heb 10 jaar geleden een gelijkaardig gebouw 'gesausd' met een soort kalkspecie en dat ziet er nu nog steeds behoorlijk goed uit)

Reacties

Kris,

 

Buitenisolatie is technisch gezien ideaal, maar hoe intensief gaat die loods gebruikt worden ?

Want indien je op zeer onregelmatige tijdstippen voor een korte tijd een grote loods moet verwarmen, is het soms toch interessant om aan binnenisolatie te denken, omdat je dan veel minder vrije massa hebt om telkens op te warmen.

Zomercomfort moet dan ook wel bekeken worden.

 

mvg,

Geert

 

Dag Geert,

 

Alvast bedankt voor de reactie. 

De totale oppervlakte bedraagt 250m2. De bedoeling  is om er een drietal ateljees in te maken.  Ik heb begrepen van een aantal geïnteresseerde kunstenaars dat die het ateljee toch ongeveer halftijds willen gebruiken.  Dat betekent inderdaad onregelmatige tijdstippen, verschillende ruimtes verwarmen. 

Ik ben van plan om voor het dak de Joris-Ide sandwichpanelen te gebruiken (met 10 of 12 cm isolatie).

Wat bedoel je precies met zomercomfort?

 

mvg

 

Kris