isoleren buitenmuur bestaande woning

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

hallo,

Ik zou graag de gevel van mijn huis willen isoleren langs de buitenkant.Er is geen spouwmuur.Wat is de beste oplossing?

Mvg,
Siegie

Reacties

Indien stedenbouwkundige voorschriften je verplichten om de gevel met een baksteen af te werken, kan je zelfde afwerking met harde isolatieplaten als hierboven beschreven door Carol, maar dan met steenstrips ipv bepleistering. Je levert dan wel ongeveer 1 tot 2 cm dikte van de isolatie in (tov bepleistering) omdat de steenstrips meestal zo'n 1,5 - 2cm dik zijn.

zoek eens met google op isofacade, steenstrips, ebrick, ...

 

Maar ook hier is plaatsing door een vakman gewenst omdat afwerking op de hoeken alsook ramen/deuren etc. proper moet gebeuren.

 isolatieplaten in EPS, XPS, PIR of Resol ("Kooltherm"), en daarbovenop een dunne laag kleefmortel waarin je een draadnet drukt. Daarboven komt dan weer een laag kleefmortel en een pleistermortel als dunne afwerkingslaag.
Opgelet: de eerste halve meter boven het maaiveld (de bodem) mag men geen PIR of Resol gebruiken omdat dit niet vochtbestendig genoeg is. EPS (=isomo) en zelfs XPS is dan een betere keuze voor de onderste strook...

Je kan ook houtwolplaten nemen: Diffutherm, Steico, Pavatex hebben allen wel een plaat in hun productgamma die daarvoor geschikt is. En daarboven kan je ook, een mortelcrépi zetten als afwerking... dit zijn wel ecologischere producten en die zijn ook dampopen. Maar dubbel zo duur en voor dezelfde isolatiewaarde heb je de helft meer dikte nodig vergeleken met EPS en XPS, en bijna het dubbele vergeleken met PIR en Resol. Bij renovatie kan de dikte inderdaad een beperkende factor zijn!