isoleren buitenmuur bestaande woning

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

hallo,

Ik zou graag de gevel van mijn huis willen isoleren langs de buitenkant.Er is geen spouwmuur.Wat is de beste oplossing?

Mvg,
Siegie

Reacties

 Zonder spouw heb je uiteraard al minder mogelijkheden.... enkel langs buiten of binnen kan je verder isoleren.

Langs buiten met harde isolatieplaten (type PUR of EPS) waarop een afwerking komt met crepi of steenstrips. Er zijn ook een paar systemen waarbij de steenstrips reeds verankerd zijn op de isolatieplaten. Je moet in sommige gevallen ook toestemming krijgen van gemeente of stedenbouw omdat je de dikte van de muren wijzigt (en mogelijk over de rooilijn komt).

Langsbinnen.... al minder vanzelfsprekend en dan is een valse wand met gips- of vezelplaten (gyproc of fermacell) het meest gekend. Tussen de muur en de valse wand moet je dan de isolatie liefst proper aanbrengen en proberen ook nog extra luchtdichting te verzorgen.

 

voor de doehetzelver is dit het gemakkelijkste:

Latten tegen de buiten muur, met daartussen bijvoorbeeld stevige rotswol

Dan dwars nog eens lattenwerk met rotswol.

Dan een celitplaat met daarop kleine latjes waarop je je houten gevelbekelding kan vastmaken.

 

Andere ecologische optie is diffutherm platen met crepie.

Iemand een idee of dit toe te passen is in steense muur zonder waterkering? Op dit moment zijn er wel geen zichtbare indicaties van opstijgend vocht.

mvg

 

Rik

geen waterkering ?

dan is dat een zaak om als eerste aan te pakken want met risico op opstijgend vocht zal je nadien ook de isolatie impacteren.

Met harde isolatieplaten zal er minder impact zijn (EPS kan tamelijk goed tegen water) maar opstijgend vocht is een probleem op zich.

Dus moet je dat eerst aanpakken ...