kamerthermostaat

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

ik verwarm met een stookolieketel Saint Roch Optimelior BU Gold Line (met ingebouwde zeer goed geïsoleerde boiler). De kamerthermostaat werkte niet meer en ik heb hem vervangen door een ELRO KT100 (met keuzemogelijkheid 2 of 3 draadsaansluiting 24V) Ik heb echter de indruk dat deze niet naar behoren functioneert en begin te twijfelen of ik wel het goeie type aangeschaft heb. Kan er mij iemand adviseren welk merk en type kamerthermostaat bij deze ketel past (wrs 3 draadsaansluiting 220V ?). Bij voorbaat dank voor de reactie(s).

Reacties

3-draadsaansluiting dient ofwel om een analoge klok te laten funtioneren (zoals de zwarte Thebenthermostaten van  vroeger) ofwel om een compensatieweerstand te voeden.

Uw Elro KT100 werkt 2-draads en kan op elk 3-draads systeem worden aangesloten zoals eender welke 2-draads thermostaat door het normaal geopend contact te gebruiken en de gemeenschappelijke. Omdat een thermostaat een potentieel vrij contact gebruikt, maakt het niet uit welke spanning je er op aansluit.

Als je voorheen een 3-draads thermostaat had, moet je de "nul" niet gebruiken ... enkel de schakeldraden. Bij vergissing werkt dus de thermostaat niet naar behoren.

Of zou het kunnen dat die zeeeeeeeeeeeeeeer goed geïsoleerde boiler ermee te maken heeft ? :-)

Veel succes,

Kristof