Kan je een balansventilatie laten paren met een warmtepompboiler?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Is het mogelijk om deze toestellen aan elkaar te koppelen om ENKEL in de zomer, warm water te maken en ineens ook een koelend effect te voorzien.

Ik dacht bvb om deze te plaatsen op het luchttoevoerkanaal met een temperatuursturing. Wanneer het binnen te warm is, laat je de warmtepompboiler de luchttoevoer afkoelen en warm je tegelijkertijd je sww.

Voor de meer winters getinte dagen zou er een pellethaard zijn die aan een buffervat zit. Een zonnecollector is natuurlijk nog altijd te verkiezen, maar daarmee kan je natuurlijk niet echt mee gaan koelen.

Of is het koelende effect te verwaarlozen?

Natuurlijk wanneer het een aangename 18 graden binnen is, wil je het koelende effect niet en is het tegelijkertijd toch nog te warm om de pellethaard te laten werken. Dus in die gevallen zou de warmtepompboiler ineens op de uitgaande lucht moeten gaan werken.

Lijkt me een buizenwirwar en kleppen en wissels waar zelfs de NMBS van kan dromen...

Reacties

Hallo Michael,

 

Er bestaan wel warmterecuperatie-units die je op je balansventilatie kan koppelen of eventueel combineren met je warmtepomp. Deze zijn zelf ook te gebruiken als ventilatie-unit voor ventilatiesysteem C.

 

Groeten

Koen D