kelder waterdicht krijgen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Dag allemaal,

Sinds enige tijd proberen wij ons bijgebouwtje (dat tot ongeveer 1 m onder het maaiveld zit ingegraven) waterdicht te krijgen, omdat we daar een werkruimte van willen maken. Het gebouw zelf is opgetrokken uit holle betonstenen, die weliswaar geen water opzuigen maar het wel zeer gemakkelijk doorlaten. Aan de buitenkant werd de muur eerst uitgepleisterd met cement en compactuna, en daarna werd een laag roofing erop gebrand. De binnenkant was helaas nog niet helemaal afgewerkt (uitgepleisterd, opnieuw met cement met compactuna) toen de hevige regen in oktober zorgde voor een plotse stijging van het omringende oppervlaktewater. Daardoor komt het water binnen door de muren. De vloer bestaat uit een waterdichte betonlaag van 10 cm.

Onze vraag is nu hoe we die binnenkant kunnen behandelen zodat het water er niet meer door kan. Bedoeling is om achteraf isolering aan te brengen aan de binnenkant, er een soort mini-passiefhuis van te maken. Daarom moeten we opletten dat we niet al te giftige materialen gebruiken.

Alle tips zijn welkom ....

Groetjes,

Flor en Hilde

Reacties

Beste,

Bergijp de situatie niet helemaal eerlijk gezegd. Er zijn een aantal producten op de markt maar hoe goed werken ze?

Torro seal voor kelder waterdicht te maken langs binnen heb ik al goede dingen over gehoord.

Of ikzelf denk voor onze kelder om een epdm kuip te maken langs binnen.

Tja er zijn dus wel een heel aantal alternatieven maar allemaal vrij prijzig denk ik en wat is hun efficientie

 

beste FlorenHilde,

Beton van 10cm dik is nooit waterdicht tenzij met toevoeging van de gebruikelijke produkten.

Holle betonblokken is ook niet de goede keuze.Deze hebben slechts een wanddikte van 4cm.

De roofing aan de buitenkant is goed wanneer deze volledig rond het ondergedompeld volume zit

EN 100% waterdicht is.Het kleinste lek ergens onder de waterspiegel ,grondwaterpeil of tijdelijke

verhoging door extreme regenval is voldoende omwater te lekken.De enige mogelijke oplossing

bestaat er in om de kelder op de klassieke manier te dichten.Groot dilemma is dan ook nog de

vraag of je 10cm beton voldoende sterk en stabiel is en blijft om het eropstaande gebouw te dragen

 zodat er geen scheuren kunnen optreden.

Grtn Jos Hofman

 

 

 

voorzie een goede drainage rond het gebouwtje, zodat het grond water daar niet zo hoog kan komen,...

Ik ben al enkele weekends bezig met noppenfolie en drainage te plaatsen rond onze betonnen kelder. Kijk af en toe eens op de blogs van deze site want na dit weekend ga ik daar een postje over doen.

Goeden Dag

Een beetje laat maar ik had dezelvde probleem en heb dit met Hydrablock opgelosst. Hydrablock is milieuvriendelijk, eenvoudig aan te brengen en is perfect om vochtige kelders van de binnenkant te bahandelen, zonder gaten te moeten boren.

Hydrablock is water gebasierd en dus vind zijn eigen weg door die haarvatten en porien van beton en bouwsteen. De product reageert met de alkali in de beton en vormt een waterafstotende gel in de beton.

 

Groeten

Roderick

Ook ik heb zo overlaatst mijn eigen kelder een beurt gegeven. Was echt een muffe geur en de vochtplekken waren niet om te aanschouwen. Omdat ik zelf graag klus heb ik eens wat informatie opgezocht over hoe je een kelder waterdicht kan maken. Misschien kan iemand het zelf gebruiken http://www.vochtbestrijdinggids.be/vochtoplossingen/kelder-waterdicht-maken.html

 

Momenteel geen geur meer en momenteel een tevreden klusser ;)

Bij [[http://www.kelderwaterdicht.be|vochtproblemen in kelders]] is het belangrijk om eerste de oorzaak van het vocht te kennen. Globaal kunnen we de vochtproblemen in 3 groepen delen:

  • Doorslaand vocht
  • Condensatie vocht
  • Opstijgend vocht

Op deze website staat uitgelegd hoe je te weten komt met welk soort vocht je te maken hebt en welke oplossingen er mogelijk zijn. http://www.kelderwaterdicht.be/soorten-vochtproblemen

 

 haha, drie reclameboodschappen achter elkaar met telkens een jaar tussen...