Keteltemperatuur zonder WAR

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Beste,

Ik bezit een gesloten gasketel zonder buitenvoeler.
Systeem is ongeveer 7 jaar oud.

Welke is de optimale temperatuur voor het ketelwater om in te stellen. Kan nu perfect verwarmen op 50gr, maar heeft dit nadelinge invloed op het rendement van de radiators ?

Vraag mij af of deze verlaging naar 50gr wel effectief veel invloed heeft op het verbruik.

alvast bedankt voor tips

Bobsiko

Reacties

beste, is het een condensatieketel?

50 graden kan best te doen zijn nu het nog redelijk zacht is, maar als het 5 graden of minder wordt zul je toch de temperatuur hoger moeten zetten vb 60 graden

Word je huis vlug warm op 50 graden? zoja, dan zou ik het voorlopig zo laten. Ik denk dat hoe lager de aanvoertemperatuur is, hoe minder hoog de brander moet branden en dus minder gas verbruikt.

 

Ik zit hier ook met een lage aanvoertemperatuur, zelfs al stel ik de temp op 60 in dan haalt ie met moeite de 50, zie topic die ik hier gepost heb

Veel succes nog

Het is idd. belangerijk om te weten of het om een condensatieketel gaat.

indien niet : 50 ° vertrekt° is goed , als je daarmee je huis kan warm houden is het zeker niet nodig om hoger te gaan(minder warmteverlies aan de ketel)

indien wel : is het héél belangerijk te gaan zoeken naar de laagst mogelijk vertrekt° waarmee je je huis nog op een comfortabele tijd kunt warm krijgen

(waarbij je manier van leven een rol speelt : altijd iemand in huis , dus altijd verwarming aan : geen probleem ,daartegenover : tweeverdieners die allebei uit huis zijn en 's avonds thuiskomen willen wel dat hun huis snel opgewarmd is , dus hier speelt de vertrekt° een grotere rol).

reden van die lage ketelt° : hoe lager , hoe beter condenseren .

Dus aan jou om te gaan experimenteren , zeker in het tussenseizoen . Probeer het eens met een vertrekt° van 45 of zelfs 40 °. Meestal is het geen probleem om je huis warm te krijgen , het zal gewoon ietsjes langer duren (zie hierboven)

Bij echte vriest° zal je dan wel de ketelt° iets hoger moeten gaan instellen, maar hoeveel dagen hebben we in België echte vriestemperaturen, hé.

Wij hebben een recente (geplaatst in 2007) niet-condenserende mazoutbrander voor CV en warm water.

Het betreft een zeer eenvoudig systeem: er is enkel een knop om het systeem aan/af te zetten en om in de zomer de verwarming uit te schakelen + een analoge draaiknop om de vertrektemperatuur van het water van de CV in te stellen.

Mijn vraag is nu of het zin heeft om een temperatuur lager dan 60° in te stellen voor de CV aangezien de brander waarschijnlijk niet of weinig moduleert (documentatie vermeldt hier niets over). De ketel zal dan frequenter opstarten telkens voor kortere tijd: is dit niet nadelig telkens die opstart?

Iemand ervaringen of tips voor de "gulden middenweg" of kan ik gewoon afregelen tot een temperatuur - zo laag mogelijk - die voor ons de woning voldoende snel tot comfortabele temperatuur opwarmt?

Martinierius, vanaf volgende week zult ge uw ketel toch een stukje hoger mogen draaien, want vanaf volgende week woensdag begint het te vriezen

Hoy,

Dit weekend heb ik de ketelT op 65gr  gezet, opwarmen ging iets te traag, deze morgen terug op 55 zonder problemen.

Heeft het zin om een ganscondensatieketel te plaatsen, of krijg ik dat niet terugverdiend ?

 

mvg

bobsiko