Keuze energieleverancier

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Rond de maanden augustus - september krijg ik de oplevering van mijn appartement.
Nu ben ik aan het uitkijken welke energieleverancier mij het beste zou passen.
Ik heb via de site van vreg eens de verschillende opties bekeken.
Ecopower en Lampiris kwamen er heel goed uit voor elektricteit. En Lampiris voor het gas.
Zou het verschil uitmaken, in verband met tarieven, als gas en elektriciteit samen bij één leverancier genomen worden. Volgens de vreg site niet.

Hopelijk ga ik met jullie bemerkingen en bevindingen een goed zicht hierover kunnen vormen.

Mvg,

Bart

Reacties

Neem ecopower voor elekriciteit en lampiris voor gas.

Is al enkele jaren de goedkoopste manier

Neem lampiris gas via http://www.power4you.be/nl/

Dan heb je nog een korting !

Precies zoals Walter het schrijft, zo doen wij het ook. Lampriris korting niet alleen via aangegeven link, maar ook voor Test-Aankoop leden.

Ik weet niet hoe het bij Lampiris zit voor elektriciteit, maar Ecopower heeft geen vaste kost voor elektriciteit (dus bij nul-verbruik betaal je effectief niets).

Mvg, Marc

Bart,

Elektriciteit en gas hebben eigenlijk niks met elkaar te maken, ik bedoel dat de leveranciers geen korting geven als je beide soorten energie bij hen koopt. Dus je kiest best voor de leverancier die voor jouw vebruiksprofiel het goedkoopste is. De ligging van je woonst is ook niet onbelangrijk want dat bepaalt wie je distributiebeheerder is (Imewo...) en een groot deel van je energiefactuur gaat naar de distributie.

Zeker in een nieuwe woonst is het niet onbelangrijk om je verbruik van maand tot maand op te volgen: zo kan je betere simulaties maken op de vreg site om de beste leverancier te kiezen.

Mvg,

Danny