kiezen tss Viessmann Vitodens 333F of Vitodens 222W

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Aangezien mijn installatie verouderd en zogoed als stuk is ben ik verplicht om een volledig nieuwe te plaatsen. Nu ben ik aan het twijfelen tussen een Vitodens 333F of een Vitodens 222W.
Uit de informatie die ik gekregen heb van mijn installateur zouden beide toestellen geschikt zijn voor mijn woning. Uiteraard is de 333F van betere kwaliteit maar ook iets duurder. Mijn voorkeur gaat uit naar een goed toestel dat toch meerdere jaren meegaat en ook qua rendement zijn steentje bijdraagt.
Heeft iemand enige ervaring met één van deze toestellen? Is het zo dat een staand toestel langer meegaat dan zo een wandketel?

Mvg

Reacties

nathalie

ik zou geen van beiden nemen. want als je binnen een paar jaar besluit van een zonneboiler te nemen, kan je weer een nieuw toestel kopen. daarvoor heeft viessmann wel de 343, maar een te kleine boiler m.i. en een kleiner vermogen, misschien te klein voor jou woning.

neem de vitodens 300W, dus dezelfde ketel maar zionder boiler, en neem daarbij eventueel een aparte zonneboiler, ook al heb je voorlopig geen zonnepanelen, of als je daar absoluut niet van wil horen een gewone boiler. dat komt ietsje duurder uit, maar geeft je meer mogelijkheden naar de toekomst.

hans d

Hans,

 

zou je ook een mening kwijt willen over wat eventueel het voordeel is van de door jou aangeraadde Vitodens 300-W over een Vitodens 200-W of 100-W?

Een Vitodens 100-W combinatieketel (26 kW) was wat een Viessmann installateur me onlangs aanraadde voor mijn huis. Misschien gaf hij dit gewoon om de concurrentie met een Vaillant of Junkers installatie aan te kunnen? (Heb ook een offerte voor een Junkers Cerapursmart en een Vaillant ecoTec vcw 346 liggen)

Betrouwbaarheid is voor mij het voornaamste, maar hoe meer ik hier over condensatieketels lees hoe  meer ik schrik krijg.

 

Dirk

dirk

het verschil zit hem in een aantal details, de 100 is de budget reeks, gemaakt op met vaillant en anderen mee te kunnen, de 300 is de top-reeks. en de 200 zit daar dus tussenin.

de 300 heeft bv een toerentalgeregelde gelijkstroompomp (50% zuiniger), de matrixbrander voor zeer lage NOX emmissies en een lambdasonde die om de 30 (dacht ik toch, kan ook een ander cijfer zijn) starts de gas/luchtmengeling controleert en eventueel aanpast, zeker van belang in streken zoals antwerpen waar de gassamenstelling nogal eens durft te veranderen. de 200 heeft ook de lambdasonde, maar bv een gewone tweetrapspomp en een staafbrander, de 100 ook de tweetrapspomp en de staafbrander.

ook het vermogen tot moduleren verschilt nogal, de 26 kW ketel gaat van 9-26kW voor de 100, 6.5-26 kW voor de 200 en 5.2-26 kW voor de 300. de 200 bestaat ook nog in een 4.8-19 kw, en de 300 3.8-19 en 3.8-13 kW.

dat zijn zo de eerste verschillen die me te binnen vallen

een 26 kW voor een woning lijkt mij aan de hoge kant, en als je dat echt nodig hebt, zou ik m'n centen eerst in beter isoleren steken.

wat vaillant betreft is mijn vertrouwen niet zo groot, en wat de betrouwbaarheid betreft, tja, hoe ingewikkelder een toestel wordt, hoe meer er kan aan stuk gaan. maar dat is met auto's krek hetzelfde, en toch wil niemand meer met zo'n ouwe bak rijden.

hans d

Ik ga even mee in dit onderwerp.

Ik sta voor dezelfde keuze en twijfelde tussen 200 doorstromer, 222W of 333F.

Ik kom toe met 19kW (5 à 6 radiatoren) en sww is voorverwarmd met mono IZEN zonneboiler.

De 200 is reeds geschrapt, dus hoopte ik hier wat duidelijker te worden...

Het is me vooral niet duidelijk welke van de twee het best kan werken op een warme/lauwe toevoer (zonneboiler)

En is het dan opportuun om met WAR te werken?

Indien keuze tussen 222f of 333f zou ik kiezen voor de inox boiler van de 333f ( geen onderhoud van boiler en anode nodig ). War zal over het algemeen zuiniger zijn. Een staande ketel zal door zijn grotere waterinhoud een langere levenduur hebben, de 222 en 333 zijn echter geen " staande ketels ". Deze ketels worden niet opgehangen aan de wand aangezien de ingebouwde boiler van 100 l maar voor de rest zijn deze identiek aan wandketels. Staande ketels zijn toestellen alla Vitorond .

 

groeten  

Zie net dat er ook gesproken wordt over de 222w. hier wel inox boiler van 46 l ipv 100 l met techniek van de vitodens 200 reeks. Met 100 l zit je veiliger als je bv een groot bad hebt dat snel gevuld moet worden, doorstoomopwarming met 19 kw stelt niet al te veel voor dus dan is deze extra voorraad wel nodig. Indien je er een zonneboiler voorhangt zodat je ingaande water reeds voorverwarmd is zal deze grote voorraad minder belangrijk zijn.

 

Ik heb thuis een 333f staan en ben hier tot nu toe nog zeer tevreden over ( staat nog geen jaar, dus toekomst zal het nog moeten uitwijzen ). Heb een groot bad van 200+ L en deze wordt zonder problemen gevuld, aan sanitair comfort is er in ieder geval geen gebrek bij deze 333f.  

Ik heb zelf een 222-W.

Een eerste raad: neem zeker geen 222-W.

Een tweede raad: neem geen Viessmann.

Met een viessmann ben je uitgeleverd aan je installateur. Heb je een probleem, een vraag, een bedenking; Viessmann zal je altijd afschepen en doorverwijzen naar je installateur.