klacht over niet plaatsen van vloerisolatie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,

2 jaar terug hebben we besloten om omwille van vochtproblemen (opstijdgend vocht) de volledige vloer, chappe en vloerisolatie uit te laten breken en opnieuw te laten aanleggen (alles uitgevoerd door een geregistreerd aannemer).

Tijdens de werken waren we in het buitenland, en werden we door een schoonbroer ingelicht dat de aannemer een fout gemaakt had, nl de volledige diepte vanaf de betonplaat was opgevuld met gewone chape, in plaats van de voorziene chape + isolatieplaten.

We hebben ons daar toen bij neergelegd (veel te braaf geweest) ; kregen ook geen tegemoetkoming of wat dan ook van de aannemer. (we hebben gewoon de isolatie niet moeten betalen.) en dachten dat het wel los zou lopen gezien de rest van het huis (21 jaar oud) goed geïsoleerd is.

Na twee strenge winters moeten we helaas tot de vaststelling komen dat het koud en tochtig is in huis in de winter. Er is steeds een koude luchtstroom ter hoogte van de vloer.

En eigenlijk heeft ons dat kwaad gemaakt. Afgezien van de vochtproblematiek zijn we slechter af als vroeger (toen er wél isolatie in de vloer zat!)

We hebben recentelijk een aangetekend schrijven gestuurd naar die aannemer, maar die beweegt niet.

Wat zijn onze opties? Is onze vloer, 2 jaar geleden vernieuwd, trouwens nog in orde met de wettelijke bepalingen? Quid als we het huis wensen te verkopen (is voorzien over enkele jaren max...)

Wie kan raad geven of puten uit eigen ervaring?

Dank alvast

Reacties

 Spijtig maar ik denk dat je te laat bent om nog iets te doen:

 

a) je was twee jaar geleden op de hoogte van de fout maar hebt toen geen stappen gezet of de aannemer in gebreke gesteld

b) er bestaat waarschijnlijk een factuur die betaald (en dus aanvaard) werd waarop nergens isolatie vermeld staat

Indien a) en b) kloppen denk ik dat het erop neerkomt dat je de situatie toen hebt geaccepteerd.  De aannemer nu dwingen tot compensatie of tot veranderingen is m.i. althans juridisch niet meer mogelijk.