Knauf Supafil

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Wij zijn van plan om onze spouw te laten na-isoleren met Knauf Supafil. Ons huis werd in het verleden echter geschilderd. Hoe kan ik nu te weten komen als dit toen met een dampopen of dampdichte verf werd geschilderd?? Kan je dit ergens (laten) onderzoeken?
Als het dampdicht is vrees ik dat na-isoleren moeilijk wordt.

Reacties

misschien eens de verschillende fabrikanten van muurverven (ik veronderstel dat dat er niet zoveel zijn voor gevelverf) en vragen of hun verven dampoven of dampdicht zijn.

Hopelijk geven ze dan allemaal hetzelfde antwoord en hoef je niet verder na te gaan van welke fabrikant de muurverf kwam.

Het andere probleem dat je ook kan tegenkomen is verschillende lagen verf van verschillende fabrikanten ofzo....

aan de andere kant lees ik zelfs in hun Verwerkingshandleiding Spouwisolatie (zie link http://www.knaufinsulation.nl/files/ki_nl/upload/documents/Verwerking%2…) op pag 4: geverfde muren komen niet in aanspraak voor na-$isolatie met Knauf Supafil of met enig andere isolatiematerialen.

Ze houden de boot dus echt wel af op die manier.