Kolom hoekraam isoleren

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Dag iedereen,

in ons huis is er een hoekraam. Op de hoek zelf staat een stalen kolom die zowel aan de binnenkant als de buitenkant bekleed is met een aluminium plaat. De eerste keer dat ze de ramen kwamen plaatsen, waren ze nog niet toegeraakt aan de bekleding van deze kolom. Ik had toen al gezegd dat tegen een van de plaatsers dat de kolom goed geisoleerd moest worden (dus tussen kolom en alu bekleding) en dat ze gerust isolatie (rotswol) mochten gebruiken die ik nog had liggen (in verschillende diktes). Ik had vervolgens afgesproken dat ze me zouden bellen als ze terugkwamen (zodat ik erbij kon zijn). Dit is echter niet gebeurd en ondertussen is de kolom reeds bekleed.

Voor zover ik kan zien is het gedeelte tussen de kolom en de buitenbekleding geisoleerd met piepschuim. Ik kan echter niet controleren of dit naadloos is gebeurd. Het gedeelte tussen binnenbekleding en kolom is echter niet geisoleerd. Ik kan er enkel langs onder of langs boven (+- 1 a 2 cm) nog achter in. Ik ben nu op zoek naar een manier om dit te isoleren.

Na wat zoekwerk kom ik uit op perlietkorrels (of vermiculietkorrels). Dit lijkt me iets wat ik zelf langs boven zou kunnen instrooien (wel vanonder dicht maken!). Zou dit hiervoor geschikt zijn of zien jullie betere oplossingen.

En bevat dit nu asbest of niet?

En hoe zit het met vochtwerendheid?

Alvast bedankt,
BenoƮt