Laminaat bovenop tegelvloer om meer te isoleren

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

De vloer in de living van het huurhuis waar we nu wonen is niet geïsoleerd. Ze waren dat vergeten toen ze de tegels gelegd hebben...

Aangezien het een huurhuis is en we hier willen blijven wonen, zou ik daar toch iets aan willen doen.

De vloer ligt 2 tot 3cm (weet niet precies) lager dan de onderkant van de deuren, dus er is misschien wel iets mogelijk. Ik had het idee om goedkope laminaat te leggen met daaronder een soort van isolatie. Als de laminaat 1cm is, heb je dan nog 1 tot 2cm over.

Het gaat om een 30m². Is dit verstandig om te doen? Of kan er iets anders gedaan worden? Isoleert de laag laminaat op zich ook of is dit te verwaarlozen?

De vloer heeft altijd ijskoud en zelfs al staat de chauffage op het maximum, warm wordt het nooit in een koude winter. De meerkost om laminaat te leggen weegt zo dan wel op als de chauffage meerdere graden omlaag kan.

Reacties

laminaat isoleert niet

 

 

Ik zou eerder aan een mooi dik handgeknoopt perzisch tapijt denken met een laag hennepvilt of iets dergelijks eronder. ;-)

Het goedkoopste dat ik kan bedenken is om er 18mm OSB op te kleven. Absolute voorwaarde is dan natuurlijk dat de vloer geen vocht kan opgeven, maar ik vrees dat ditlaatste onzeker is.

Zonder de bestaande vloer uit te breken lijkt mij het aanbrengen van een dikke laag kurk een redelijk maar nog niet ideaal resultaat te geven, maar dan bekom je reeds een flink factuurbedrag.

Als je er wil blijven wonen zou ik denken aan een doeltreffende en duurzame oplossing: Een akkoord maken met de eigenaar om de vloer te saneren??? Uitbreken, isolerende chape, of isolatie +chape, of isolatie + chape + houten vloer??? of wellicht andere en betere voorstellen van leden van dit forum.