Lawaaihinder door glaslatten

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Wij hebben last van straatlawaai en na onderzoek met stethoscoop heb ik ontdekt dat het meeste lawaai (hoge tonen) afkomstig is via de spleten tussen de glaslatten. Bestaat er een manier om het glas luchtdicht (geluidsdicht) af te werken in het kozijn alvorens de glaslatten te monteren? Het betreft hier alu ramen reynaers cs77. vriendelijke groeten, Dries

Reacties

Silicone of een rubberdichting?

Ik heb dit raam eens bekeken.

Zou toch eerst eens testen met plakband om te horen of het daadwerkelijk daar van komt.

Chris

 

De ramen zijn afgewerkt met rubber dichtingen

chris,

het geluid komt daadwerkelijk van tussen de spleten van de glaslatten,  heb dit getest met een elektronisch versterkte stethoscoop en op verschillende plaatsen geluisterd (glas, raamkader, muren) en tussen de spleten zijn de hoge tonen het hardst hoorbaar.

 

Zou het haalbaar zijn om eerst glaslatten te verwijderen, dan  luchtdichtingstape op het glas en raamkader te kleven en vervolgens de glaslatten weer te monteren zodat de tape niet zichtbaar is?

 

dries

dries ,

Zou ik ook eerst proberen ,is nog omkeerbaar.

Maar hoe reageerd de fabrikant op dit euvel ?

mss. heeft die een andere dichtingsrubber.

Chris

chris,

 

fabrikant raadt aan om geluidswerend glas te plaatsen. Maar zonder deftige afwerking lijkt mij dit zinloos.

Welke tape zou ik hier best voor kunnen gebruiken, mag namelijk niet te breed zijn anders komt deze voorbij de glaslat.

 

De ruimte rond het glas opvullen met akoestische isolatie zou dit ook kunnen helpen? Of moet de ruimte rond het glas openblijven voor ventilatie van het glas?

Dries

Los van de vraag zou ik willen met nadruk opmerken dat als uw ramen aanzienlijke hoge tonen lekken rond de glaslatten, dat het dan duidelijk mag gesteld worden dat er ook grote luchtlekken kunnen zitten rond de glaslatten !

Dat zou ik eerst eens aankaarten bij de fabrikant.

ofwel heb je gewoon een hoge gevoeligheid voor lawaai (normaal), en woon je aan een drukke straat, en meestal red je het dan niet met standaard diktes en standaard kozijnen (en standaard montage).

 

 

Daar ben ik me van bewust dat er grote luchtlekken aanwezig zullen zijn, vandaar dat ik het glas eerst luchtdicht wil aftapen om eventueel het verschil te kunnen horen alvorens over te schakelen naar akoestisch glas.

Zou voor het afkleven UNI TAPE een goede keuze zijn?

 

Wonen inderdaad langs een drukke baan.

dries

dries,

Aluminium ramen geven zo al meer geluid door dan houten - of PVC ramen.

of zij moet vol met isolatie steken.

Mijn schoon ouders wonen ook naast een baan , die hebben een isolatiefolie op glas  geplaatst.

Het hielp meer tegen het geluid dan tegen thermische energie.

Binnenplaat resoneert waarschijnlijk minder van het verkeer.

Is ook een mogelijkheid.

Chris

Chris,

is misschien ook een mogelijkheid, maar akoestisch isolerende folie kan ik niet vinden.

 

Na het verwijderen glaslat zie ik dat er door het profiel geboord is om ramen te bevestigen. Is dit ook geen luchtlek?

heb enkele foto's bijgevoegd.

dries

wel ik moet zeggen, ik heb geluidsisolerend glas, dat is een dikkere / dunnere glasplaat in het dubbel glas absorberen verschillende frequenties en dempen goed 10dB

en inderdaad, vanaf je een raam hebt die bvb niet goed meer aansluit, hoor je duidelijk verschil...

Dus ik zou mijn glazen ramen eens vervangen door nieuw superisolerend R 0.8en veiligheidsglas. Dan krijg je de Win Win, dat alles eens in het nieuw gezet wordt, beter isoleert en dat je goed gaat slapen. En uw porien die je daar toont mag je inderdaad eens gewoon opvullen met silicone, of opschuimen met die vervloekte PUR.

Je moet niet verder zoeken, denk ik. Die gaten zijn de oorzaak, het geluid (en lucht) hoeft niet langs de rubberdichting van de glaslat, maar kan gewoon achter het profiel rond.

 

Die gaten dichtmaken, zou ik zeggen. Stop er zoveel mogelijk glaswol in en dicht dan af met een zwaar materiaal, zelfklevende bitumen-achtige dingen (te vinden als akoetische demping voor wagens in de car-audio specialzaken, of via Merford).

 

Kan mogelijk moeilijk worden om die gaten heel nauwkeurig te dichten en de glaslatten er nog terug op te krijgen. Maar moet wel goed gebeuren wil je het beoogde effect halen. Het kleinste lekje is nefast.

 

Mvg, Marc

Geluidswerend glas is zinloos zonder degelijk schrijnwerk die goed geplaatst is = ook luchtdicht geplaatst.

Én bijkomende aandacht voor de geluidsdichte afwerking van de dagkanten.

Beste als ex alu-schrijnwerker en bekend met de cs 77 reeks raad ik u aan van een  isolatieband aan te brengen tussen het glas en het schrijnwerk. Waarschijnlijk is de buitendichting van rubber ,die kan lekken(lucht&geluid),als je de zijkanten van het glas en het schrijnwerk opvult is dit euvel opgelost.

Beste,

Ik heb Reynaers CS68 profiel, en hetzelfde probleem bij één groot vast raam : hoge tonen van het verkeer zorgen voor een suizend , storend geluid in het huis. Tussen glas en profiel zitten er rubbers, die precies iets te breed zijn (je kun ze in duwen).

Heeft het zin de rubbers eruit te halen, dan silicone in die ruimte te plaatsen, en eventueel dan de rubbers terugplaatsen ?

Of enkel silicone ?

 

Bedankt,

Stef