LED lamp als vervanging van een gloeilamp knippert

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Beste Allemaal,

advies gevraagd:

 

Ik heb gisteren een halogeenlamp vervangen door een LED lamp. Alles werkt prima, alleen..... Als de schakelaar af staat (gewone schakelaar, geen dimmer), knippert de LED. Een flitsje per 5 seconden ongeveer.

Dit is erg vervelend

Hoe kan dit komen, is hier iets aan te doen?

Bedankt

 

BertJan

Reacties

bert jan

gaat het om 12 V of 230 V lampen?

je kan een tweepolige schakelaar zetten, of een andere LED-lamp kopen.  ik denk niet dat er nog veel andere alternatieven zijn.

hans d

Bedankt voor het advies, maar ik snap het niet helemaal

Het was een 12 V, ik heb de transfo er tussen uit gehaald, en nu is het dus een 230 V. De schakelaar zijn er eigenlijk 2, via een hotelschakeling.

Als je zegt: 'een 2-polige schakelaar zetten', dan wil ik best geloven dat dat zou kunnen helpen, maar dan heb je blijkbaar een idee van de oorzaak. Voor mij heb je dan een sprongetje teveel gemaakt. Waarom zou dat kunnen helpen? Wat zou de oorzaak kunnen zijn.

Een andere LED lamp kopen: wederom, waarom zou dat kunnen helpen, en wat voor LEDlamp, met welke technische kenmerken, of welke juist niet, zou ik dan moeten kopen?

Wat ik gekocht heb was een 3.5 W van Osram. 35 Euro. Zou toch top of the range moeten zijn voor die prijs. Ik kan toch moeilijk alle LEDS in de lampenwinkel gaan kopen om thuis te bekijken of ze niet knipperen?

mvg

 

BertJan

 

 

 

 

 

 

 

Kennelijk verbruikt een led lamp zo weinig dat deze kunnen reageren als er éénpolige schakelaar worden gebruikt en er leidingen naast elkaar liggen. Is nog op het forum aan bod gekomen.

Ik denk niet dat het met de kwaliteit van de led-lamp te maken heeft.

oeps, alain was me voor

bovenstaande is perfecte uitleg

verder wil ik ook opmerken dat transfo voor 3 x 50 W halogeen niet echt past voor LED van 3 x 1,5 W !!!

 

MVG
Stefan