LED verlichting

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Beste ecobouwers forumleden,

Langs deze weg zou ik graag jullie attent willen maken op het feit dat er terug een groepsaankoop van LED verlichting is gestart. Deze informatie is geheel vrijblijvend en alles kan doorgenomen worden op. Hou vooral het nieuws gedeelte de komende weken in de gaten voor de evolutie van de groepsaankoop.

https://sites.google.com/site/groepsaankoop/home

Indien er opmerkingen zijn omtrent deze groepsaankoop om deze nog te verbeteren dan hoor ik het ook graag.

Mvg Kurt

P.S. groepsaankoop advetentie vanaf maandag te zien op olino.org!!

Reacties

misschien interessant voor degenen die al snel(ler) een indruk willen hebben van LED lampen, in de LIDL is volgende week een promo actie van LED lampen.

opgelet: ik beschouw die LED lampen zeker van mindere kwaliteit (het prijsverschil zit hem toch ergens) maar die goedkopere lampen zullen zeker bruikbaar zijn in de juiste toepassing. Zo heb ik zelf LED-lampen van Aldi (witte peertjes vorm) in het nachttafellampje en daar zijn die perfect bruikbaar.

zoals ik zei, eens proberen kan nooit kwaad....

 

Kris,

inderdaad doet lidl een actie, maar het zijn ledlampen met SMD leds en dus totaal iets anders dan High Power leds. Dit zijn lampen om vooral iets uit te accentueren, maar zeker niet als hoofdverlichting. Dus zoals de meeste lampen in de DHZ zaken zal dit uitdraaien op een negatief zicht van led lampen. (ik hoop althans van niet)

Een gelijkaardige lamp werd hier al uitgemeten [[http://www.olino.org/articles/2009/12/24/leditlight-smd-led-spot-warm-w…]]

Deze lamp heeft veel meer SMD leds dan de 15 van lidl. Bekijk ook even het grafiekje onder het overzicht van de afstand en lux die er nog zijn, op 0,5 meter afstand is dit nog bijna net evenveel als een High Power Led dit heeft op 3 meter afstand. Men mag stellen dat je rond de 300 lux nodig hebt om deftig een boek te lezen. Dus ruimte ermee verlichten als hoofddoel is niet de  toepassing van zulk een lamp.

Grootte voordeel van deze SMD leds is dat ze een breede stralingshoek hebben waardoor ze ideaal zijn om iets uit te verlichten (zoals schilderijen etc..)

Als er mensen zijn die deze lamp uittesten, ze mogen altijd foto's opsturen naar mij..

dat is natuurlijk de kracht van een goed forum: het kaf van het koren scheiden.

Er zijn (nog) niet zo veel mensen die de SMA van de gewone aparte LED als High Power LED kunnen onderscheiden. Het verschil (meerdere keren) uitleggen zorgt voor kennisoverdracht.

 hellep! de bestelbon is verdwenen...

 

waarom kost een dimbare 3x3w spot bij winkels als leditlight dik 35 euro en die van de groepsaankoop een goeie 20? Zijn er nog verschillen of zijn het effectief perfect vergelijkbare producten? Of is bovenvermelde gewoon duur?

De bestelbon staat direct terug online --> gloeilampvervangers werden toegevoegd. De nieuwere generatie van hoogwaardige SMD leds en geen dip leds meer. (dit werd aangepast op vraag van enkele mensen)

Waarom deze prijs zo laag is.. de meeste leveranciers die kopen aan bij groothandel aan retail prijzen. Prijzen die dikwijls 40-50% goedkoper zijn dan de verkoopsprijzen. De prijzen die wij hier hanteren zijn echter onze laagste prijzen + kosten die wij doorrekenen doordat wij zelf deze lampen importeren. De producten op de commerciële website liggen dan ook duurder maar nog lager dan vele andere websites. (de nieuwe website zal rond 1 oktober online zijn)

Zijn het vergelijkbare producten? Ja en Neen. De meeste basismaterialen zijn allemaal het zelfde, enkel en bij mijn weten één van de weinigen zijn de leds van de groepsaankoop aangepast aan het EMC gebeuren. (let op!! dit wordt belangrijk in de toekomst ivm wetgeving, in Nederland zijn ze erover aan het spreken)

(EMC = electromagnetische compabiliteit of m.a.w. elk electronisch toestel moet zodanig geconstrueerd zijn dat zij de werking van andere electrische toestsellen niet kunnen beïnvloeden. Dit kan zijn door het elektrisch toestel voldoende af te schermen zodat de straling de behuizing niet kan verlaten of het electrisch zodanig te construeren dat geen of enkel minimale verwaarloosbare spanning is)

 

 

dan blijft natuurlijk wel de vraag: voor mij althans, wat is het verschil tussen hoogwaardige SMD leds en dip leds ?

De grootste voordelen van hoogwaardige SMD led chips versus Dip leds.

- SMD is veel gemakkelijker om aan massaproductie te doen omdat er minder stuk gaan tijdens productie versus deze van DIP leds

- Ze geven meer lumen per led aan (6-7lm vs 2-3lm)

- De afname van lichtsterkte is veel kleiner dan DIP leds (+-3%/1000hr vs +-15%/1000hrs)

- Een betere warmtegeleiding is mogelijk daar de fixatie van SMD leds groter contacten heeft met de printplaat

- Ze zouden een groter levenstijd hebben.

- ...

 

 

De getallen zijn zowat gemiddelden die je overal wel eens kan tegenkomen in wetenschappelijke bladen..

 

 is er al iets geweten omtrent levering? Betaling is intussen toch alweer anderhalve maand geleden...

Ik kan iedereen de LED verlichting aanraden op http://www.lampdirect.be/nl/led-lampen/.
Een eerlijk advies krijg je op de website en je kunt verschillende eisen aanvinken zoals; kleur, voltage, watt, dimbaarheid etc.

 

Ik zie nergens bij de LED lampen de lichtopbrengst vermeld staan, uitgedrukt in lumen.

Op alle verkochte lampen moet dit tegenwoordig vermeld worden, waarom dan niet op deze site.

Men kan dan het rendement weten van die lampen in lumen per Watt.

Een hedendaagse led lamp moet tegenwoordig 70 lumen per Watt halen, anders is het oude brol.

Warm aan te bevelen zijn de LED lampen in de Action shop: goede kleur,goede prijs, rendement 70 lumen per Watt.