Leempleister

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Stuccotec werkt vooral op strobalenhuizen. Leempleister is ideaal voor de afwerking omwille van het ademend karakter. De dampopenheid zorgt ervoor dat condensatievocht kan ontsnappen.

Stuccotec wil zich ook meer toeleggen op de plaatsing van leempleisters in 'gewone' huizen. We vragen ons vaak af waarom niet meer mensen daar voor kiezen. De positieve impact op het binnenklimaat is enorm.

Er is de hoge vochtopslagcapaciteit waardoor een te hoge luchtvochtigheid wordt opgeslagen. Dit vocht zal later bij warmer en/of droger weer worden afgescheiden. Ook de temperatuur zal minder grote schommelingen ervaren. Leem heeft een hoge thermische massa en kan een temperatuur langer vasthouden. Zo blijft het binnen langer warm in de winter en fris in de zomer. Leem is een natuurzuiver product zonder toeslagstoffen waardoor het een anti-allergene werking heeft. Zeker aan te raden voor allergisch gevoelige mensen. Daarnaast is het een buffer tegen electro smog van zendmasten. Als afwerking wordt leem vaak in zijn natuurlijke warme okerbruine kleur gelaten. Leem kan ook prachtig afgewerkt worden met toevoeging van natuurpigment of door te schilderen met leemverf (veel kleuren).

Al deze voordelen voor een kleine meerprijs.

Op bakstenen muren werken we af in twee lagen voor 25 euro/m². Eerst moet er een primer geplaatst worden (5euro/m²). Voor 30 euro per m² ben je gesteld.

Strobalenhuizen werken we af voor gemiddeld 55 euro/m² omdat er in meerdere lagen gewerkt wordt. 

Prijs/kwaliteit valt dit zeer goed mee.

Reacties zijn welkom.

 

 

Reacties

Excuseer, maar ik dacht dat er bepaalde regels worden gerespecteerd op dit forum.
"REKLAME" (waaronder ik deze topic toch wel beschouw) is hier niet op zijn plaats.

Type eens "leem" "tadelakt" "traskalk" in.

En beantwoord de mensen hun vragen in die vraagstaarten.

Dan help je de mensen vooruit, en wie weet kom je zo aan klanten. (zo zijn er al meerdere die een hoop werk binnen halen via dit forum)

 

Gewoon reclame maken word hier niet gedaan.

Goed advies kan men altijd op dit forum gebruiken, dus hopen we jullie nog te zien in vraagstaatren met wat hulp aan de mensen.

 

Ik heb ook al wat ervaring met leem en tadelakt

Zal ik beginnen met een vraag voor jullie:

Tadelakt of perfectino: veel verschil?

Dat wist ik niet, excuseer meneer, enige andere zinnige commentaar?

Beste,

Ik heb nog maar net van die perfectino gehoord dus daar kan ik je niet mee helpen. Ik heb wel begrepen dat het niet volledig natuurlijke ingredienten bevat.

Advies wil ik gerust geven, dat van die reclame wist ik niet. Moet ik dat er nu afhalen?

Groet, Bram.

Beste Bram,

 

Je had jouw topic  anders kunnen opbouwen. Nu maak je reklame en hiervoor is dit forum niet bedoeld.

Misschien jouw topic aanpassen/verwijderen, of zoals eerder gesuggereerd inspelen op vraagstaarten betreffende leempleisters lijkt me de beste oplossing.

 

Mvg,

Wim