luchtdicht afwerken raam-muur, dikke spouw, help

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Beste, Ik ben reeds maanden op zoek naar de juiste oplossing voor het luchtdicht maken van raam -muur overgang. Ik heb al uren zitten lezen maar ik versta nog altijd niet hoe je het nu concreet aanpakt. Daarnaast vertelt iedereen me andere dingen, maar de meesten weten er niks van. Maandag zal de plakker muren uitplakken dus ik had graag jullie advies omdat alles perfect zou zijn. In bijlage zie je foto's van huidige situatie: Ik heb contega gekleefd voor plaatsing van de ramen Wat moet hiermee nu gebeuren? De plakker zet tegen onze muur eerst een isolatieplaat (zie foto) en daartegen een gyprocplaat die hij zal uitplakken. Vraag 1 : moet ik de contega op de gyproc kleven? Vraag 2: moet ik ook contega kleven op het hoekprofiel van de plakker omdat dit alles perfect luchtdicht zou zijn? Graag spoedig antwoord!! Bedankt!

Reacties

 Hallo,

 

Bij Boomer vind je dit:

 CONTEGA PV. Deze aansluitstrook is speciaal ontwikkeld om luchtdichte bouwdelen makkelijk en luchtdicht te verbinden met de plakkerij.

http://www.boomerbvba.be/ee/index.php/encyclopedie/woordenboek_permalink/pro_clima_contega_pv_luchtdichte_overgang_van_damprem_naar_pleisterwerk/

 

Jouw lucht dicht bouwdeel = je raamprofiel.

In mijn opinie moet je er dus voor zorgen dat de contega mooi aansluit in het plakstel dat op de gyproc plaat komt. Niet er achter, of niet achter de isolatie.

Plakwerk is op zich luchtdicht. Dus als je plakker de hoeken goed opvult lijkt het me niet nodig om ze af te plakken met contega.

Ik hoop dat je deze info je verder helpt!

Roeland

 

Ok dank u wel! het is dan goed zoals ik het voorzien heb. Ik wist alleen niet zeker en heb al uren op internet gezocht of er op die hoek ook nog contega moest komen.

Bij mij was het contega FC. De leverancier zijn pc was op en evengoed blijkbaar.