Luchtdicht maken ramen ok met beschermingsprofiel?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Ik ben bezig een LEW te bouwen. Ik heb voorlopig alles zelf gedaan.
Nu is vrijdag onze plakker begonnen. Het eerste waar deze mee begon was het uitplakken van de ramen.

Ik had al de proclima contega PV gekocht om de aansluiting tussen de ramen en het plakwerk van luchtdichtheid te verzekeren.Nu daar heb ik nu een probleem.

De stukadoor gebruikt een soort gyplat dat ie naast het raamkozijn steekt(ongeveer 1 cm diep. Tussen mijn binnenmuur en die gyplat wordt dan alles mooi deels dichtgespoten met PUR en deels met speciale isolatieplaten dicht gemaakt.

De stukadoor maakt gebruik van een beschermingsprofiel. Dit is een U-profiel in pvc van ongeveer 1 cm, met aan de achterkant een soort moes dat aan 1 kant kleeft.Dit wordt dan op het raamprofiel gekleeft zodat de 1cm plakwerk dat op de gyplat komt niet in contact komt met het PVC raamkader. Zo kan het plakwerk niet scheuren omdat de mouse de uitzetting van het PVC opvangt.

Nu wanneer ik die contega PV op men raamkader zou plakken om zo mee te plakken met het plakwerk, dan kan ie die beschermingsprofiel niet kleven.

EEN GROOT DILEMMA DUS.

Hoe kan ik dit alsnog oplossen? alles is met gyplat uitgeplakt. De beschermingsprofiel moet nog gekleeft worden ...

De plakker verzekerde mij dat het echt POTDICHT is. alles is dicht met PUR dan die gyplat tegen raamkader en dan dat U-profiel aan de binnenkant ingeplakt. Ie zou al verschillende blowerdoortesten op zn plakwerk gehad hebben en het zou geen probleem geweest zijn...

Wat denken jullie? anders dacht ik om in de hoek nog een tescon profil van proclima te plakken. Deze 1 cm op raamkader plakken en daar dan dat beschermingsprofiel op kleven... Natuurlijk vertrouwt de plakker dit niet en is ie bang dat die plakband loskomt en dan er geen plakwerk op zal kleven....

HELP HELP HELP EN DRINGEND!!!