luchtdichte kelderdeur

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

wij zijn op zoek naar een luchtdichte, degelijke kelderdeur. iemand een idee waar ik daarvoor terecht kan? gezien wij doe-het-zelvers zijn, is alle tijd kostbaar - vandaar een zoektocht langs deze weg...

Reacties

Is het een kelderdeur die inwendig zit (in het huis) of aan een buitenmuur ?
indien inwendig zou het dan niet kunnen volstaan met een deftige binnendeur dewelke in een cassement met een opstaande rand zet. Een kassement heeft standaard al randen links/rechts en boven maar beneden is de 'kier' met de vloer.
Het is net die kier die met een opstaande rand moet afgeblokt worden.
Voor de rest moeten alle randen voorzien worden van rubberdichtingen om luchtdichting te waarborgen... en ook het slot kan je laten wegvallen...

Voor een kelderdeur aan de buitenkant.... zal het wel een duurdere deur moeten worden vrees ik....

wij hebben voor onze kelderdeur (binnen beschermd volume) een gewone binnendeur (zonder sleutelgat!) genomen, maar wel met een dichtingsprofiel (rubberen rand die aansluit tegen de deur) rondom en aan de onderkant een valdorpel (rubberen rand die naar beneden komt tot op de vloer bij het sluiten van de deur).

beste bertbarla

wij zijn ook op zoek naar een luchtdichte binnendeur die onze kelder met de leefruimte schijdt.

Waar hebt u uw deur gevonden?

hoi,

er is een luchtdichte kelderdeur  voor binnen gebruik via Lucien van looy (www.lage-energiewoning.be).

veel succes

bart

ps als je goedkopere vind mag je me mailtje laten aub