luchtdichtheid ramen met contega PV

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Onze ramen zitten in een multiplex kader in de betonmuur.

Opdat de plakker het geheel goed zou kunnen uitplakken (overgang hout-muur) en de luchtdichtheid in orde zou zijn wordt Contega PV en Conetga SL gebruikt.

Ons grootste probleem is dat de multliplex kaders vaak ver uitsteken, minimaal 1cm tot 4 à 5cm. Dit omdat scheve muren door de buitengevelisolatie werden rechtgezet maar soms ook door onoplettendheid bij plaatsing raamkaders.

Waar de multiplex er meerdere centimerters uitsteekt, hebben we al styrofoam op de muur geplakt en dan kan er met contega SL gewerkt worden: deze heeft één bepleisterbare zijde en plakrandjes. Om deze te bevestigen wordt een de binnenkant multiplex gestart met de tape, over de kopse kant en zo langs de multiplex tot op de styrofoam. Omdat we het kleefbandje niet volledig betrouwen en dit enkel op de zijden aanwezig is, hebben we ook nog wat Tec7 gebruikt om deze op de multiplex te kleven.

Daar waar er rechtstreeks op de muur geplakt zal worden, wil ik Contega PV plaatsen. Ik geloof namelijk niet dat de SL-versie lang zal blijven kleven op de as-betonsteen. Nu heb ik wel nog een vraag over die Contega PV: het ingepleisterde deel wordt lansg boven en order minimaal met 0.5cm pleister  gevuld. Maar wat ter hoogte van de multiplex? Ik zou de Contega opnieuw willen vastlijmen langs de onderzijde:

-op de kopse kant van de multiplex

-waar de multiplex vrij ver staat van de muur, nog een deel verkleven op de zijkant van de multiplex

Kan dit? Zal dit houden? Of moet je pleisteren op onderkant Contega en hout? Met wat lijmen we best? Orcon is wel ok voor luchtdichting, maar toch vrij dik en de kleefkracht lijkt niet zo groot.

Graag tips!