machine voor grondwerken

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

hallo,

binnenkort ga ik op mijn grond (3400m2) een nieuwe woning plaatsen, ik heb een loopbaanonderbreking van een jaar genomen om zoveel mogelijk zelf te doen.
Om te beginnen bij het begin heb ik heel wat grondwerken te doen :

1, woning fundaties
2, tuinuis fundaties
3, nivellering van de grond ( niet zoveel te doen maar wil 30 cm ophogen en verder wat gelijktrekken)
4, verschillende afzettingen :grond omheinen / weide voor schapen/weide voor hond etc..
5, alle afvoeren / elecktriciteit
6, mogelijks een natuurlijke zwemvijver

hiervoor had ik graag kunnen beschikken over een kleine kraan/graver die mij toelaat gedurende dit anderhalf jaar er gebruik van te maken wanneer ik wil.
Ik had graag een tweedehands aangeschaft en die dan na 2 jaar weer doorverkopen.

iemand hier ervaringen mee?
tips van verkopers type machine etc...

alle input welkom,

groetjes
cumulus libre

Reacties

Via Landbouw Leven vind je heel wat machines. Het is toch niet eenvoudig om de waarde van een machine correct in te schatten. Best eens langsgaan bij verschillende machinehandelaren om een idee te krijgen wat je met je euros kan doen. Heb zelf een 4,5 tonner gekocht voor 8000 €. Draait als een klok. Ben er heel blij mee en gebruik hem voor vanalles en nog wat, zou hem niet meer kunnen missen!

Graafmachines dalen ook weinig in waarde hé, je kunt vereenvoudigd stellen dat de waarde daalt met de uren. Maar hoeveel uren zet een zelfbouwer erop? 100, 200 misschien? Dat is praktisch niets. Het moet mogelijk zijn je machine met een minimaal verlies terug te verkopen.

 hallo nils, 

 

thx voor feedback ik bekijk het zeker eens na landbouw en leven dus...

 

maar ik zit met een probleempje hier op ecobouwers, ik krijg geen enkele mail meer, als ik er eentje verstuur weet ik niet als hij aankomt, want ik krijg er nooit eentje terug.. laat me iets weten als je mijn mail gekregen hebt? 

maar de notifies werken zelfs ook niet meer , dus weet ik niet als er iemand gereplied heeft , vervelend ... 

admin al gecontacteerd maar geen feedback, wie weet heeft hij zelfs mijn mail niet aangekregen, ofwel heeft hij hem wel verstuurd maar heb ik hem niet aangekregen ;-)

 

t'is een enigma ;-)

groetjes

C_L