Mazouttank weghalen.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Dag iedereen,

Mijn vriend en ik staan op het punt een huis te kopen. Bij de bezichtiging kwamen we te weten dat er een mazouttank in de grond zit (net aan het terras). Wij dachten er aan om deze weg te laten halen zodanig we het huis kunnen uitbouwen. Heeft iemand een idee of dit kan (qua verzakkingen, verontreiniging,...)? Hoeveel dit zou kosten? en of dit gevolgen heeft voor de bodem (en evt. attesten?).

Met vriendelijke groeten,

Lotte

Reacties

Gaat je tussen de 650 en de 1300 euro kosten (ja , sommige durven echt veel te vragen: dus verschillende offertes vragen)

Zorg dat ze je een attest kunnen geven.

Als er verontreiniging/lek  is, dan denk ik dat de kosten zijn voor de mens die het huis verkoopt.

 

Qua verzakking zeiden ze tegen ons dat het geen kwaad kon als ze dezelfde dag nog de put dempte.

kost dan wel weer 150 of 250 euro om de put te dichten

Put was bij ons ook op 2 meter van het huis

Hallo,

Bedankt voor de informatie! Dus er is een mogelijkheid om die put toch te dichten? Maar waarschijnlijk is het beter niet dat je daar op zal bouwen... We zouden eventueel een bijbouw zetten en dat is op de plaats van de tank.

Lotte

Dat zal afhangen van hoe fel ze de grond kunnen aanstampen

Als ze laag per laag wat aandrukken met de graafmachine, zal dit toch al wat beter zijn.

En misschien dit jaar het laten doen en 1 jaar wachten om de grond wat te laten zakken?

Is eigenlijk meer een vraag voor een ingenieur of architect.

 

Andere optie is de tank laten liggen +  schoonmaken en laten opvullen  en misschien daarboven iets op bouwen.

Zal weer afhangen van het niveau tov het bestaand huis.

 

 

Lotte,

 

Van welke regio ben je ?

Is er geen "tankslag" in de buurt?

 

Je kan ook ens googelen op "tankslag"

 

Dirk

Walter, tank laten liggen is enkel mogelijk indien de saneerder van oordeel is dat deze niet uitgehaald kan worden! Zie Vlarem II - art. 5.17 voor de wetgeving van houders die gevaarlijke stoffen bevatten. De wetgeving is hierrond vorig jaar gewijzigd.

Bedankt allen voor de informatie! We zijn al weer een stapje verder.

Lotte

Je kan er ook een regenputreservoir van maken. Het water van het bijgebouw kan je dan opvangen in de mazouttank en mogelijks benutten voor wc, wasmachine,....

Ik liet dit doen en heb zo'n 5000 liter meer reserve aan regenwater. Deze komen dit jaar bij dit droge weer goed van pas. 

De binnenwand van de mazouttank wordt geledigd, gereinigd en met een epoxyhars bekleed:  20 jaar garantie. Doordat er in mijn tank amper nog 100 l mazout in was , kostte de reiniging me ietss minder dan de offerte. Normaal zo'n 1600 euro alles inclusief. Mochten er kleine gaten in zijn dan worden die eveneens gestopt.

Bij te grote gaten wordt de ombouw tot waterreservoir niet gedaan en wordt de resrvoir gevuld. De prijs is dan ook veel minder. Bovendien heb je een officieel attest. Mocht er bodemverontreiniging zijn, dan kan je de verkoper er voor doen opdraaien. 

 

Hallo Lotte,

Onderstaand bericht heb ik al eens gepost maar is blijkbaar nogal wat onzekerheid over de mogelijkheden om een mazouttank te verwijderen.

Wanneer je een lege mazouttank in de grond hebt kun je hier verschillende oplossingen kiezen. Je kunt ervoor kiezen om deze te laten verwijderen; nadeel is wel dat de tank vaak dicht bij het gebouw staat en er dus verzakkingsmoeilijkheden voor kunnen komen.
Snelste en goedkoopste manier is om de tank op te vullen. Na het opvullen ontvang je een Vlarem attest, dit dien je bij de overdracht in bij de notaris. Dat zou voldoende moeten zijn.
Voor meer info kijk ook eens op onze website antwerpfueltransport.be
Groeten,
Jacques

walter,

Ik lees dat jij firmas kent die mazouttanken weghalen voor 650 tot 1300€  kan je mij een mail sturen met de firma waarme jij gewerkt hebt aangezien de offertes die ik aangevraagd heb allemal veel duurder uitkwamen.

je mag mailen naar mattedries (at) gmail.com

alvast bedankt

Dries