na-isoleren dak

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

hallo,

mijn hellend dak, luchtdicht, heeft een dampopen onderdak met daaronder 8cm glaswol met een zilveren dampscherm. Die glaswol met dampscherm zou ik liever niet weggooien maar kan ik dan daar onder isoleren met 12cm isovlas en een damprem? Brengt dat dampscherm tussen de oude en de nieuwe isolatie niet mijn ecologische isolatiemethode in de war of overdrijf ik?

Reacties

maarten

als het dampscherm goed aangebracht is, loop je risico's. ik zou eventueel de bestaande isolatie laten hangen maar het dampscherm grondig perforeren, de nieuwe isolatielaag aanbrengen en dan een deugdelijke damprem aanbrengen.

hans d

 Hans,

Bedankt voor je snelle en duidelijke antwoord. Ik dacht aan een vork en slordige bevestiging maar wist dan niet goed of ik op het einde van mn werk fier mocht zijn. En dat hoort toch ook een beetje tot mijn doehetzelfplannen...

maarten

Maarten

 

Het bestaande dampscherm de alu dient geperforeerd, niet het nieuwe.  De bestaande alulaag zal midden in de isolatie zitten.

Op you tube vind je bijzonder veel filmpjes over gespoten PUR. Blijkbaar is dit HET systeem in de states.

Het wordt er veel extremer gebruikt dan bij ons.

bvb op een plat dak met al dan niet oude roofing, spuit met schuim en dicht men af met gespoten polyurea. Ik geef hierbij het linkje

bvb een dak met pannen zonder onderdak. Die amerikanen spuiten op de onderkant van de pannen een laag PUR. Kan dit eigelijk zonder onderdak. De pur kleeft natuurlijk goed aan die pannen en misschien moeten we de constructie dan zien als een variante op sandwich platen of ben ik verkeerd?

 

http://www.youtube.com/watch?v=GdExE1V4DOE&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=sCKYabFQfX4

http://www.youtube.com/watch?v=wOz-VxrbPUM

 

Wat vind je hiervan.

wim@saniwim.be

 

 

 Hét systeem? de vraag ging over ecologisch na-isoleren, niet over pur-vuiligheid. Niet voor publicatie op een ecologieforum dan toch. Je zou nog denken dat ze teveel olie hebben en die te goedkoop is, als je hen bezig zien met hun schuim. 

Succes maarten.