Na-isoleren spouw kleine gevel

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Beste forumleden,

We hebben plannen om de spouw in onze rijwoning te laten vullen met Supafil.
Offerte gevraagd voor een spouwdikte van 6-7cm en een netto oppervlakte van ongeveer 60m²: een stuk meer dan €1000 voor een dag werk.
Probleem is dat onze voorgevel bestaat uit bakstenen van 5cm hoog met een smalle voeg. Voor het inblazen van Supafil worden gaten van 22mm geboord, hetgeen in ons geval behoorlijk wat schade aan de stenen zou geven.
Dan toch maar een offerte gevraagd enkel voor de 23m² van de achtergevel: daar stelt het boren van 22mm gaten geen probleem.
Antwoord van de firma: voor minder dan €1200 komen we niet af...
Is er iemand die een betere firma kent in de omgeving van Gent?

Reacties

Ik zou dan eerder kiezen voor SLS20 korrels.

Ik denk dat de kleinere diameter ervan ook kleinere boringen veroorzaakt. Zodoende kun je alle muren behandelen zonder veel schade. 't Lijkt me anders niet zo zinvol om maar één muur te doen. Er moeten ook veel minder gaten worden geboord, dan bij het inspuiten met polyurethaan,....

 

Het antwoord van de stielman is logisch. De verplaatsing en het papierwerk voor 23 m² loont de moeite niet.