nachtprobleem met Vaillant Ecotec plus

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Wij hebben een Vaillant Ecotec Plus VCW 296, het probleem is het volgende:

ik stond vannacht om 4 uur op om te gaan werken, ik kom de living binnen en er overvalt mij een enorme warmte. bleek dat de verwarming was aangeslagen vannacht en het was 24,5 graden in huis!

Nu is mijn vraag hoe dit mogelijk is: ik had hem gisteravond voor het slapen gaan op 15 graden ingesteld zoals gewoonlijk, maar wel op het zonnetje ipv op nachttempertatuur (maantje), de verwarming was niet meer bezig toen ik opstond maar de radiatoren hadden wel nog warm. Ik heb hem dan op maantje gezet en sindsdien is er niks meer gebeurt.

Ik herinner mij dat dit vorig jaar ook eens gebeurt is, ook s nachts, toen was het 26 graden toen ik opstond. Wat mij ook opvalt is dat dit 2x gebeurt is tijdens een nacht waarin het slecht weer was (veel regen, wind), zou dit hier iets mee te maken kunnen hebben?

we hebben nochtans geen WAR

heel vreemd toch allemaal, wie kan mij helpen om te voorkomen dat dit nog voorvalt?