Netbeheerder vraagt om voor 20 jaar GSC aan hem te verkopen?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Allemaal,

mijn netbeheerder PBE vraagt mij een contract te tekenen om mijn groene stroomcertificaten aan hem te verkopen voor de komende 20 jaar (PV-installatie van 2008).
Zelf snap ik de reden hier niet goed. Hij is sowieso verplicht mijn GSC aan te kopen.
Het enige effect van het contract is dat ik ook gedurende 20 jaar effectief aan hem mijn GSC moet verkopen. Maw ik ben dan de vrije keuze kwijt om mijn GSC elders op de markt te verkopen. Daarom lijkt het mij weinig zinvol dat contract te tekenen.

Hebben andere ook zo een contract van hun netbeheerder gekregen?
Hebben jullie allemaal getekend?
Iemand die begrijpt waarom dit contract wordt aangeboden?

Walter

Reacties

 Langs de andere kant heeft zo'n contract ook effectief de zekerheid voor U dat de netbeheerder ze zal kopen voor 20 jaar.

 

Als ze volgend jaar de wet veranderen waarbij de verplichting niet meer aanwezig is, heeft de netbeheerder een contract met U. De netbeheerder is dan nog steeds verplicht ze te kopen van jou. (wel de kleine letters lezen)

 

Ik denk dat met zo'n contract de netbeheerder zeker wil zijn van zijn aantal GSC te kunnen aankopen.

 

Stel me wel de vraag:

- je uw huis verkoopt incl. de installatie? Kan het contract dan ontbonden worden?

- legt dit een plicht op om GSC te leveren? Wat als uw installatie defect geraakt binnen 15 jaar en je wilt er geen kosten meer aan doen? = einde leveren van GSC.

Bert,

ze dekken zich idd wel in tegen wijziging in de wet en voor wanneer EPB de netbeheerder niet meer moest zijn.

 

Ik zie daarom echt niet het voordeel voor mij om dat contract te tekenen.

Het contract verplicht mij om de GSC die mijn installatie oplevert aan hen te verkopen.  Hoe het zi bij verkoop weet ik niet.  Ik kan me moeilijk voorstellen dat het huis overgaat op de nieuwe eigenaar.  Maar er staat ook niet in dat het contract dan verbroken wordt.

Walter

Walter,

Ik zie er het voordeel ook niet van in behalve natuurlijk als ze een contract geven waardoor de prijs van je GSC altijd X % boven de wettelijke prijs zal zijn .

Maar zo gul zijn die mannen niet vrees ik.

Stel de vraag een keer aan PBE, die zouden u toch moeten kunnen vertellen wat het voordell voor u is als de u iets proberen aan te smeren...