nieuw dak boven cellulose

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Beste,

Een aantal jaar geleden hebben wij onze zolder gerenoveerd en geisoleerd met isofloc. Het onderdak bestond uit een soort gebitumeerd papier, wat onvoldoende stevig is voor cellulose inblazen, maar tussen de kepers zaten nog perfect passende kurk panelen. Deze hebben we gewoon tot tegen het onderdak geschoven en dit volstond om de cellulose op zijn plaats te houden. De isolatiewerken zijn prima verlopen, het resultaat was prima.
Met alle vorst en sneeuw van de laatste dagen begint ons dak toch tekenen van sleet te vertonen, heel wat pannen beginnen af te schilferen en zo. Ik denk dat het beter is nu het dak te vernieuwen dan nog een paar jaar te wachten tot de echte problemen beginnen. Maar nu zit ik met een paar vragen. Zijn er zaken waarop ik extra moet letten als ik het dak laat verniewen ? Het plan is om gewoon de pannen en de panlatten te verwijderen en bovenop het oude scherm een nieuw onderdak te leggen, nieuwe panlatten en nieuwe pannen. Heeft het soort onderdak voor mij dan nog veel belang ? Ik heb een intello scherm (gekozen omwille van het oude niet dampopen onderdak), dus ik zou denken dat het soort onderdak er niet zoveel toe doet als het maar water en winddicht is, klopt dit ? Of zijn er toch goeie redenen om voor platen in plaats van folie te kiezen ? En moet ik schrik hebben dat er iets met de al geplaatste isolatie gebeurt ? Uitzakken door timmerwerken of uitzetten naar buiten toe als de panlatten weggehaald worden ? Zijn er mensen met ervaring die me tips kunnen geven ?
Alvast bedankt