Nieuw decreet gevelisolatie overschrijden rooilijn

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Er zijn, nog op de oude site, een paar topics van verschenen, maar die liggen al lang onder het stof dacht ik. Velen hadden toen problemen met een vergunning voor het plaatsen van buitengevelisolatie. Enkele maanden geleden hier nog een link gevonden en ik ben een beetje gaan nazoeken en googelen.
Nu blijkt dat begin deze maand een nieuw decreet is gepubliceerd betreffende het plaatsen van buitengevelisolatie. Je mag de rooilijn overschrijden met maximum 14cm. Via de link kan je een printbare versie zien van het decreet in het Staatsblad. Wat de gevelisolatie betreft scroll je best naar Art. 16;3.

Het is nog best wel mogelijk dat er enkele gemeentelijke addertjes onder het gras steken, maar dit kan je best navragen op het gemeentehuis met het decreeet onder je arm.

Dus alle gevel-tegen-de straat-woningen kunnen vanaf nu eindelijk goed geïsoleerd worden. Eindelijk eens een goede regelgeving die de maatschappij geen miljoenen kost en toch een aardige opbrengst voor het milieu kan geven. Nu nog wachten tot ze de isolatienormen eens drastisch wijzigen.

Fijne avond en isoleerplezier gewenst. De onze worden volgende week besteld.

http://staatsbladclip.zita.be/staatsblad/wetten/2009/07/03/wet-20090355…

Siegfried