Nieuwbouw en wonen in yurt
Hoi!
Wij willen binnekort starten met de bouw van ons stro-leemhuis omdat we veel zelf gaan doen gaan we in een yurt wonen op onze bouwgrond om de werf makkelijker te kunnen opvolgen.
Nu zijn we op zoek naar tips om al de voorzieningen in de yurt te krijgen: water, elektriciteit, afvoer,...
Als ik het goed begrijp wordt er met een nieuwbouw met een werfkast gewerkt en wordt de aansluiting (tijdelijk) dan gebruikt voor de effectieve aansluiting later. Dit zouden wij niet kunnen doen omdat we al elektriciteit zouden 'nodig' hebben voor de funderingen geplaatst zouden worden. Kan er dan gewerkt worden met 2 werfkasten? of hoe zouden we hier de kosten kunnen drukken?
Bedankt!
Groetjes
Reacties
Een werfkast moet niet binnen de fundamenten van de nieuwbouw staan, deze kan ook op de scheiding van de bouwplaats gezet worden.
De KABEL naar deze werfkast, moet wel ineens lang genoeg voorzien worden, omdat deze kabel ook de kabel zal worden, die aangesloten wordt op de definitieve kast van de woning.
De aansluiting op het net, moet je normaal ook nemen, in een rechte lijn naar je definitieve kast van de woning.
Deze kan dan achteraf door een pvc buis van 110 of een energiebocht naar binnen gestoken worden, op moment dat je van werfkast overschakelt op je definitieve kast van je woning, nadat de elektriciteit van je woning gekeurd is.
Ik weet niet welke netbeheerder dat je hebt, maar bijvoorbeeld op de site van Infrax staat hier voldoende gedocumenteerde info over.
Vanaf deze werfkast kan je aannemer of jezelf dan stroom nemen voor enerzijds je werf, anderzijds je yurt.
En is dit reglementair in de gemeente waar je gaat bouwen, om in een yurt te gaan wonen?
Sommige gemeentes laten dit niet toe, om tijdelijk in een caravan, werfkeet, ... te gaan wonen terwijl je aan het bouwen bent.