Olietank in regenwaterput omvormen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,

naast ons huis ligt een oude betonnen 10.000 liter olietank die we hebben laten uitkuisen.
We willen de tank gebruiken voor regenwater voor toiletten en wasmachine. Momenteel wordt ons dat afgeraden wegens blijvende geurplroblemen. Bestaat er een mogelijkheid de tank verder te behandelen zodat dit probleem is opgelost? Iemand hier al ervaring mee?

Groetjes,
Barthold

Reacties

 

er zijn toch produkten zat in de doe het zelver,waarmee u de binnen kant kunt behandelen,en geen geur nog vrijkomt

er zijn van die asfalt produkten voor roofing die daar zeker heel goed voor zijn,en uw ketel nogeens goed beschermd tegen roest

 

ik weet niet of die roofingproducten perfect gaan houden op betonnen ondergrond, waarom niet gewoon een cementering met bvb KNAUF UP310 aanbrengen, zo zorg je dat er alvast nooit geen lekken komen .

 

roofing gaan branden in een gesloten ruimte is ook niet aangenaam lijkt me.

Beste

Ik heb sedert augustus 2009 een tot regenput omgevormde metalen mazouttank van 5000 liter.

Ik heb die laten uitzuigen, zandstralen en vervolgens laten bekleden met kunststof door een erkende firma uit Menen (Tank-service).

Ik heb helemaal geen geurhinder en het regenwater is proper.  Bovendien 20 jaar garantie op de bekleding gekregen.

Na deze droge zomer ben ik nu zeer tevreden met mijn beslissing. In plaats van 6000 liter kan ik 11000 liter regenwater  opslaan.

 

mvg