onderdak isoleren

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Wij zijn een huis aan het bouwen.
Momenteel ligt het dak erop (onderdak met Celit 4D - 22mm).
Hieronder moet er nu nog een isolatie geplaatst worden van 20cm dik tussen de kepers.
Ik zou werken met deltaplaten 212 van 10 cm tegen de celit met daarop nog een laag van 10 cm isoconfor 35.
Is dit een goede oplossing.

Cellulose moet ik niet hebben omdat ik zelf wil isoleren om de prijs een beetje te drukken.
Ik zou opteren voor de Deltaplaten omdat die een grotere massa hebben en de warmte/koude beter kunnen buitenhouden en ook het geluid.
Ik heb ook gekeken voor vlasisolatie maar dat is voor ons te duur.

Of zie ik dit verkeerd ?

Reacties

 

Ik vind 20cm dakisolatie zeer weinig in een nieuwbouw.  De warmtedoorslag gaat met deze dikte en bij glaswol nog duidelijk merkbaar zijn. 

Persoonlijk zou ik nog dwars over de balken gaan en toch zeker een 30 cm isolatie proberen te halen, anders ga je er achteraf spijt van hebben.  Je kan dan ook ineens uitlatten zodat je er binnenbekleding kan aanbrengen.

 

Persoonlijk zou ik ook cellulose gebruiken en meehelpen met de plaatser om de kosten te drukken.  Cellulose werkt veel aangenamer dan minerale wol.

Ik zou de kostprijs om cellulose te laten inblazen toch ook niet overschatten hoor. Glaswol is ook niet echt goedkoop.

Bovendien heb je een veel betere warmtedoorslag.

Ik ben vrijwel zeker dat cellulose laten inblazen samen met het belastingsvoordeel goedkoper zal uitkomen dan het zelf plaatsen van glaswol.

Laten plaatsen door aannemer is initieel wel duurder (lees: je moet er de centen voor hebben) maar krijg je achteraf wel terug via premies.

Als je het echt zelf wil doen, zou ik je rotswol aanraden. Koop geen deltaplaten, vermits duurder. Kijk ev naar rockflex 214 . Rotswol heeft grotere massa dan glaswol en isoleert dus ook beter acoustisch.

Ik ga er deze maand ook aan beginnen. Kga 20cm multiplexstroken tegen m'n kepers vijzen, om zo ineens in 1 laag te isoleren.