online aanvraagformulier groenestroomcertificaten

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

De VREG vraagt het aanvraagformulier voor groenestroomcertificaten online in te vullen. Hierop moet je aangeven wanneer de installatie in gebruik is genomen, en wat de meterstand nu is. Je moet nergens invullen wat de meterstand bij ingebruikname van de installatie was.
Betinnen ze te rekenen vanaf 0, of vanaf de 'huidige meterstand'?
De installatie is nog maar een paar dagen geplaatst, maar met dit mooie meer zou er daardoor toch wel wat opbrengst verloren kunnen gaan (in de zin van tegemoetkoming aan groenestroomcertificaten).

Reacties

Geef de dag op dat je installatie ingebruik genomen is

Normaal gezien stond je kWh meter dan ook op nul.

Dat de dag van ingebruik name al enkele dagen geleden is doet niets

Mijn installatie (5520 Wp) is in gebruik van 13-06-09; ik heb op 14-06-09  het online formulier ingevuld, daar stond bij dat ik een bevestigingsmail zou krijgen, dit is tot op vandaag nog niet gebeurd.

Bedoelen ze met die bevestigingsmail misschien de registratie, welke ik weet dat dit een 4-tgal weken in beslag neemt ??

 

Tot nu toe al 368 kw opgewekt, zaaalig !!!

Voor alle duidelijkheid,

je moet enerzijds de datum geven van ingebruikname (dus enkele dagen geleden)

en anderzijds de huidige meterstand (die toch al mooi opgelopen is met dit schitterende weer).

 

Vraag is dus: beginnen ze te tellen van nul (dus van datum ingebruikname), of beginnen ze te tellen vanaf de huidige meterstand (dus vanaf nu?).

 

Dat staat nogal onduidelijk op hun website uitgelegd. Je krijgt de indruk dat ze pas beginnen tellen vanaf de huidige meterstand.

Mensen die een telenet e-mail adres hebben ontvangen soms deze bevestigingsmail niet; deze wordt ergens weggefilterd.

De tellerstand moet uiteraard de beginstand van de teller zijn.( 0 of het getal dat er in het begin opstond)

Bedankt voor de info, Luc.

Ik zal dan nog een 2-tal weken afwachten op resultaat van mijn registratie.

Ik denk dat afwachten geen zin heeft; anders kun je blijven afwachten zoals ik eerst deed.

Mijn installatie werd geinstalleerd op 10/04/2009.

Ik diende de volgende dag schriftelijk mijn aanvraagformulier in.

Toen ik op29/06/2009 nog altijd niets teruggekregen had besloot ik alles opnieuw in te vullen via de site op 29/06 en kreeg dezelfde dag nog bevestiging van mijn aanvraag.

Op 30/06/2009 kreeg ik reeds de inlogcodes en kon ik rees mijn eerste 1000KWh invullen.

Blijkbaar was mijn brief verloren gegaan of is deze onderaan in een grote ton beland waar altijd maar nieuwe brieven bovenop komen.

Als je dus niet tamelijk direct antwoord ontvangt: aanvraag opnieuw invullen (eventueel via een ander e-mail adres dan telenet).

Ik geloof zelfs dat het probleem met e-mail adressen van telenet reeds ergens aan bod gekomen is op deze site of op de site van zonstraal.

Als je het schriftelijk doet dan kan het inderdaad drie maanden duren vooraleer je er resultaat van ziet.

Ik meldde in maart 2009 per brief een uitbreiding van mijn installatie met 430 kwp. (2 panelen van 215 kwp toegevoegd op dezelfde omvormer).

 

Pas deze week (1 juli ) is die uitbreiding van mijn installatie opgenomen in hun databank van certificatenbeheer. Ze verhoogden het van 2.58 naar 3.0. Een bevestiging per brief of e-mail ontving ik echter niet.

 

Geduld oefenen loont dus.

 

Gr

 

Luc

Luc: wij staan ook voor een uitbreiding. Nu 18 panelen van 180KWH op 1 opvormer en 1 gsc meter.

Nu gaan wij in augustus 12 panelen bijplaatsen op een tweede omvormer. Nu is mijn vraag, (technisch) kunnen die bijkomende op die eerste teller aangesloten worden? zodat ik sneller aan de 1000 kwh opbrengst.kom

ALS het niet kan dien ik twee installaties op te volgen. Die 12 panelen zouden een 1600 KWH opbrengen op jaarbasis (geschat) Liefst zou ik dit op 1 meter hebben.Anders zitten we daar aan vast voor de komende 30 jaar.

Graag jou technischadvies.GROETEN

Technisch gezien kunnen die zeker samen op één GSC meter zolang de maximum stroom van de GSC meter niet overschreden wordt door de 2 installaties samen.

 

Voor de aanvraag van de GSC heb je ergens de mogelijkheid in te vullen dat er reeds een installatie bestaat op dit adres en dat het dus om een uitbreiding gaat.

Of er opnieuw een keuring dient te gebeuren weet ik niet zeker maar ik zu denken van wel omdat het nu over een groter vermogen gaat en bepaalde kabeldiktes enz  misschien moeten aangepast worden (tussen GSC meter en zekeringkast)

Is het normaal dat ik na een aanvraag (online) van een 5-tal weken geleden nog altijd geen nieuws gekregen heb ivm registratie; vorige week eens gemaild naar de vreg, hierop ook geen reactie gekregen.

Mijn eerste gsc zou normaal een dezer dagen verdiend zijn (tot op vandaag 940 kw opgewekt)

Bij mij was het op minder dan een week geregeld.

Ik heb de aanvraag online ingediend begin juli, na 4 dagen antwoord dat alles in orde was.

 

Op 25-07 opnieuw een online-formulier voor registratie ingevuld, en inderdaad alles verliep deze keer vlekkeloos (afwachten heeft dus zeker geen zin, zoals hierboven vermeld); dezelfde dag nog gebruikersnaam en toegangspaswoord ontvangen. Het wordt wel allemaal nogal onduidelijk omschreven vindt ik als beginneling groenestroomproducent, ze spreken bv in een  bepaalde mail dat je een schriftelijke bevestiging krijgt en 5 lijnen lager wordt het schriftelijk schrijven als e-mail omschreven.

Ik heb op 26-07 mijn 1ste meting ingegeven (stonden net over de 1ste 1000kw, met een 5 kw AC-max vermogen in dienst van 13-06-09).

Hier toch nog enkele onduidelijkheden:

- Volgens ik van hun handleiding kan opmaken staat mijn meting nu op NIEUW en wordt dit iedere laatste week van de maand (als we geluk hebben deze week nog en anders zeker eind augustus?) nagegaan qua realiteit (of Uw installatie dit wel kon opwekken gedurende die periode) en zetten ze dit bij de VREG dan op aangenomen (ipv nieuw) en moet je daarna voor deze meting een TRANSACTIE doen om dit GSC dan te verkopen (en zodoende Uw 450 € op te strijken), daar is het mijk ook niet echt duidelijk, aangezien het om een installatie van na 2006 gaat spreken ze dat nadat je Uw GSC te koop hebt aangeboden dit moet schriftelijk bevestigen aan de VREG?

Daarna kan het nog enkele maanden duren voordat je Uw geld trekt??

 

Of is het allemaal ingewikkelder uitgelegd dan waar het op neer komt??

 

Graag antwoord van de reeds meer donkergroen geproduceerde groenestroomproducenten, ik ben nog een licht-groentje !!!