opbouw chape

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Ik ga mijn bestaande chappe verhogen. Momenteel ligt er laminaat op. Deze ga ik uitbreken omdat ik er niet tevreden over ben. Ik kan 6 cm omhoog + 1 cm voor de vloer. (totaal 7cm) Mijn huidige chappe is niet geisoleerd en daar wil ik nu gebruik van maken om deze te isoleren. Kan er mij iemand raad geven over de opbouw. Welke materialen moet ik gebruiken om een optimaal resultaat te bekomen.

Kris-21

Reacties

kris

wat komt er als afwerking op de nieuwe chappe?

We waren eerst van plan om parket te plaatsen, maar we zijn terug gekomen van dit idee. op de chape gaan we een tegel plaatsen dikte 9mm, 60x60. een tegel van deftige kwaliteit

Als je maar 7 cm omhoog kan, zou ik voorstellen om met houten regels te werken

eerst vochtscherm , dan je regels om 50 cm , uit passen met spie├źn , dan eventueel een osb + laminaat/vinyl/linoleum of vandeneerstekeer een houten vloer met tand en groef.

De onstane tussenruimte kan je dan rustig opvullen met rockwool of een ander isolatiemateriaal

kris

dan kan je geen isolatie plaatsen, en dat is vandaag toch klinklare onzin, dat kan je toch niet doen. je hebt maar 6cm, dat is voor een vloer al onder wat wij meestal als minimum stellen.

kan je niet de bestaande chape uitbreken en vanaf 0 opnieuw beginnen, dan heb je toch wat meer speelruimte.

of zoals geert voorstelt, 50mm isolatie tussen balkjes en daarop een houten vloer of OSB met linoleum bv.

maar dat is dan nog altijd ondermaats wat isolatie betreft.

hans d

Gisteren ben ik eens langs geweest bij bij iemand dat bouwmaterialen verkoopt. Hij spark van iso-p. Dit is cement + isolatie. Je moet er dan nog water bijvoegen.Dit mengsel 3 cm dik leggen en daar dan nog eens gewone chappe van 3 cm bovenop.

Gisteren is er ook een aannemer komen kijken. Hioj sprak ook over iso-p. Totale dikte 6 cm en hier direct de vloer op.

 

Kris

kris

dat is geen echte isolatie, dat komt overeen met een kleine 15mm isolatie. ik begrijp zelfs niet dat je zoiets in overweging wil nemen. dat is toch te gek in deze tijd? en 30mm chape, benieuwd hoe lang dat zal houden, volgens mij zit je daar na een paar weken door, de draagkracht van dat soort isolerende chape is niet zo groot.

ik weet niet of je op zo'n isolerende chape direct kan vloeren plaatsen, ik heb daar zo mijn twijfels over. als je dat al zou overwegen, zou ik zeker eerst advies vragen aan de respectievelijke fabrikanten.

hans d

 

bedankt voor het advies

 

kris