OPROEP: renovaties met binnenisolatie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Beste verbouw(st)er,

Aan de Katholieke Universiteit Leuven, Afdeling Bouwfysica, wordt momenteel onderzoek verricht omtrent het gebruik van binnenisolatie bij renovatieprojecten. In dit onderzoek wordt zowel het bouwfysische als het economische aspect bekeken en zal voor een deel gesteund worden op bevindingen uit praktijkcases. Om tot betrouwbare conclusies te komen wordt momenteel gewerkt aan het opstellen van een database met renovatiecases waarbij binnenisolatie is toegepast. Zaken die in deze database van belang zijn, zijn o.a. het bouwjaar van de woning, jaar van plaatsing binnenisolatie, energiegegevens voor en na de renovatie, eventuele problemen na de renovatie, tevredenheid van de eigenaar, binnenklimaat, ...
Beschikt U over een woning waarbij binnenisolatie werd geplaatst of in de nabije toekomst zal geplaatst worden en bent U geïnteresseerd om uw bijdrage te leveren aan dit onderzoek, dan kan U mailen naar onderzoekkul.binnenisolatie [at] hotmail.com.

Alvast bedankt!

Met vriendelijke groeten,
Ir. Mieke Deurinck
Ir. Evy Vereecken
Labo Bouwfysica