Opstijgend grondvocht

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Mijn vriend en ik zijn gisteren naar een huisje gaan kijken dat ons heel erg interesseert om te kopen. Wij zijn een jong koppel en hebben dus ook nog geen groot budget. Het huis sprak ons echt aan, maar aan beide zijmuren waren vochtplekken te zien die onderaan begonnen en uitdunden naar boven toe (opstijgend vocht dus). Dit was enkel aan de linker en rechterzijde van het huis en ook niet over de gehele diepte. Het huis staat zo goed als alleen. Aan de linkerzijde is een weggetje aangelegd van 80 cm breed en daarnaast staat het volgende huis, aan de andere kant zijn meer naar achter toe appartementen gebouwd, maar deze komen op het gelijkvloers niet gelijk met het huis dat wij zouden willen kopen. Het huis is in ons prijscategorie, er zijn een aantal kosten aan die we reeds kennen, maar het vocht in de muren schrikt ons af. Het is enkel in de zijmuren op het gelijkvloers. De kelder staat ook onder water, maar dit is volgens mijn ouders gemakkelijk te behandelen.
Wat denken jullie, is dit soort vocht in de muren gemakkelijk te behandelen? En is er een manier om dit zelf te doen? Indien we het niet zelf kunnen doen, aan welke prijs kunnen we ons dan ongeveer verwachten voor de behandeling van de vochtige muren. Ik schat dat er ongeveer over 15-20m lengte (in totaal), tot max 2m hoogte vocht zit in de muren. Wat zijn jullie meningen hierover?