Opstijgend vocht binnenmuur rijhuis gevonden!ramp!

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

hallo,

Wij zijn juist begonnen met de werken in ons nieuw huis...
slaagt al direct tegen!
Wij hadden een plankenmuur in de leefruimte(wat meestal niet veel goeds voorspeld)
Omdat die de ruimte verkleinde hebben we deze verwijderd....

Zwarte schimmel en meerdere vochtplekken

Deze muur is echter een gedeeld muur met de buren en die is enkel te bereiken via een kruipkelder

Dus de kelder behandelen is niet mogelijk
Als ik ga injecteren gaat dat dan niet bij de muur van de buren lopen?zodat ik eigenlijk ook voor de buren ga betalen?

Mijn plan was om de muur meter per meter te onderslijpen ter diepte van een dragende muur en dpc in te steken en terug dicht te smeren met mortel

Dan een plasticfolie tegen de muur te bevestigen en gyproc tegen de muur te plaatsen?

Ik mij maar afvragen waarom de kamer erboven diezelfde muur gyproc tegen was gezet..

Vorige eigenaar heeft gewoon alles "gerenoveerd" voor de verkoop...

Vraag mij af of ik de vorige eigenaar kan aanklagen?
De verkoop is pas vorige week afgerond

Een kat in een zak gekocht
groetjes

Reacties

In de akte staat duidelijk in dat je een goed koopt met alle zichtbare en onzichtbare gebreken dus ik vrees dat je er niet veel kan aan doen. De verkoper zal wel alles mooi weten weg te werken en jij zit met de miserie. Spijtig natuurlijk.

 

Nu, je spreekt van onderkappen, maar dat moet dan ook wel doorlopen tot bij de buren anders heeft het geen zin. Hetzelfde als met injecteren. Maar het kan wel een goede oplossing zijn.

maar bij iedere verkoop van ieder goed is het toch zo dat als je kan bewijzen dat de verkoper bewust gebreken heeft verborgen dat het overeenkomt met 'bedrog'

in principe kan je dan de verkoop laten annuleren of schadevergoeding vragen.

overleg eens met een advokaat

Je kan het altijd proberen, ik wens je veel succes.

 @ Kris,

 

Dit gaat je meer aan gerechtskosten en dergelijke kosten, dan gewoon die gevels te laten injecteren (want onderkappen tot bij de buren, daar zullen die ook niet blij mee zijn)

Ik zie op zich geen problemen met het injecteren, maar als het inderdaad 1 muur is voor de twee, dan ga jij volledig moeten betalen voor die muur, als de buren geen vochtproblemen hebben, en ze niet eventueel willen mee opdraaien voor deze kosten.

 

Misschien beter 15€ geinvesteerd in een vochtmeter voordat je een huis kocht...

Hoeveel het kost effe ter zijde gelaten.... in een artikel van Test-aankoop wordt deze problematiek van verborgen gebreken bij aankoop van een huis uit de doeken gedaan.

De link hiernaar toe: http://www.test-aankoop.be/klachten-en-rechtsprocedures/19991101/woning…

 

Jah, moest het gewoon de gevel injecteren zijn zou er geen probleem zijn he

eTis de muur waar het huis van de buren tegenstaat, dus daar is helemaal geen gevel.....

Een vochtmeter kan je moeilijk door een plankenmuur duwen he....

Inderdaad via het gerecht duurt het lang,daarmee dat we het eerst met de vorige eigenaar proberen regelen,want inderdaad dat zijn expres verborgen gebreken...

Iemand ervaring met HYDROMENT? ipv onderkappen of injecteren?

 

Groetjes!

 

Greenstar,Onderzoek eerst en vooral of er echt geen waterkering in deze muur aanwezig is.Het komt heel vaak voor dat men door foutief te pleisteren het vocht gewoon van onder de waterkering trekt door een vochtbrug te creeren.Zoniet denk ik dat je op de juiste weg bent met Hydroment.Ik be zeer geinterresseerd in deze materie maar heb er geen ervaring mee.(Hoor eens bij Ecomat.)Ik zou proberen om de muur als volgt op te bouwen:1°oude bepleistering verwijderen en opnieuw met die hydroment bepleisteren. Laat dan een verluchte ruimte van 3à4cm en plaats hier een onafhankelijke wand tegen met Cls of metal-stud die je opvult met een Pavatex-plaat met ingebouwde damprem(vraag advies bij Ecomat).Hier kan je als surplus nog op lemen ook Je bent nu en akoustisch en thermisch goed geisoleerd en je hebt een gezond omgeving voor jezelf en de familie gecreeed.

Moed en succes,Leef gezond, gerechtelijke procedures kosten tijd en geld en zijn zeer stresserend.

Grtn Jos Hofman

Ga misschien ook nog eens met de buren praten; als jij vochtproblemen hebt, zij normaal ook.  En zij weten misschien wel hoe de muur is opgebouwd (bv is er een vochtkering).  Heb je de bouwplannen nog kunnen krijgen?  Probeer ook niet bang te zijn dat als jij je probleem oplost, dat het ook per ongeluk opgelost geraakt voor de buren.  Is het erger dat je een vochtige muur hebt, of dat je buren een goedkope verbetering aan hun huis krijgen (concentreer je dus op het probleem).  

In het algemeen, als je dergelijke afwerking ziet, moet je altijd oppassen; eigenlijk zou je moeten vragen om beplanking op bepaalde plaatsen eens open te breken om de staat van de muren te controleren.  

In een vorig huis hebben we in de badkamer (eerste verdiep) onder een kast ook schimmel problemen gehad.  We hebben toen alles afgewassen met javel en beter op de ventilatie van de badkamer gelet; nadien kwam het probleem niet meer terug.  Dit om maar te zeggen dat er nog andere redenen kunnen zijn (heeft het huis lang leeggestaan?).  

Een 'renovatie' voor verkoop zal veelal een slechte zaak zijn voor de koper; dan zie je jammer genoeg vooral niet meer wat er wel is.  Dat is het soort renovatie je zelf veelal beter betaalt.  

Over welke rechten je nog kan laten gelden moet ik passen.  

Walter

Eerst en vooral, dank voor alle goede ideeen!

 

Het is ondertussen erger geworden!

We hebben met de buurvrouw gesproken gisteren en we zijn teweten gekomen dat ze inderdaad ook met vocht zit!

Maar geen opstijgend vocht maar vocht in de slaapkamer aan haar voorgevel...Dit door onze vorige eigenaar die zijn corniche niet wou laten maken "omdat hij het huis ging verkopen" Dus die buurvrouw zit al 2jaar met schimmel in de slaapkamer...Van de verzekering indertijd heeft ze toen geld gekregen om opnieuw te schilderen en behangen, maar die zegt ook van ja als het probleem niet opgelost geraakt is het te stom om te behangen enz......

Ze vroeg van ja zit er bij jullie boven in de slaapkamer geen vocht? Dus wij nog eens gaan kijken...Het enigste dat we hebben gevonden zit achter de chauffage en dan hebben we nog de gyprocmuur die net tegen die muur is geplaatst door de vorige eigenaar.......TJA!

Dus we blijven maar kadootjes vinden van de vorige eigenaar....

Onze aannemer heeft naar het vocht gekeken in de leefruimte en zegt dat het niet kan van onze kelder komen,maar ook van de buurvrouw haar muur....maar we moeten zowiezo de onderste laag wegkappen en we kunnen via hem een soort cement bezetting kopen met iets van bijvoeging dat dezelfde werking als hydroment heeft (ik ga hem wel eens voorstellen aan hydroment) Dan een skelet tegen de muur met een dampscherm en dan groene gyproc...waarschijnlijk ergens nog een roostertje zetten(mijn ideetje) om toch zeker te zijn....

DUS het idee om de vorige eigenaar NIET aan te klagen begint een beetje te keren naar WEL aanklagen op de moment( Als hij geen minnelijke schikking wil)

De buurvrouw wil het op papier zetten dat hij er zeker van wist, de verzekering kunnen we ook bellen en dan de foto's van de pas gezetten gyproc muur en de schimmel onder de chauffage plus nog wat foto's van de schimmel in de leefruimte...

Voel me gewoon heel hard int zak gezet! Nu weten we gewoon zeker dat hij het wist!!wetende dat mijn zoontje en nu nog ongeboren dochter in de een ongezonde ruimte hadden geleefd zonder dat we het wisten.....

De kosten van al die zaken dat er nu bijkomen zijn helemaal niet berekend in ons renovatie budget...

Vriendelijke groetjes en dank!

Ik hoop op wat positief nieuws binnenkort....