opvangen regenwater

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Ik heb een regenput van ca 3000 liter.
Nu wil ik het regenwater van de carport opvangen om bij eventuele droogte over te pompen naar de regenput.Momenteel heb ik aan de carport een vat staan van 1000l.
Het is een vat dat je soms ziet staan op een weide. kleur wit, op een houten pallet.
Het probleem is dat dit water groen wordt. Momenteel gebruiken wij ons regenwater(van de regenput 3000l) voor het toilet, wasmaschine en om mijn orchideeplanten te gieten.Wat kan je doen tegen het groen worden van het water en dat dit vat vuil wordt
Kris-21

Reacties

Kris,

ik ben geen expert, maar in de landbouwsector hebben ze dit vaak met open opslagsystemen.

Is dat vat een open vat ?

De oorzaak van het groen worden zal waarschijnlijk algengroei zijn.  Veel lichtinval (bij open vat of doorzichting wit gekleurd vat ?) en nutriĆ«ntenrijk water is de ideale combinatie voor algen om te groeien.

Wat kan je eraan doen ?

- afscherming van licht: donker verven van vat?

- mengen of beluchten van het water (maar eerder duurdere oplossing)

 

Bart

Gewoon afscherming van licht is meest efficient, ik doe dat ook in mijn opslagvaten. Ik laat er gewoon voldoende klimplanten over groeien.

afscermen tegen licht en warmte in de mate van het mogelijke, klimplanten zoals dirk aanhaald kan daar zeker bij helpen. en een plaatsje waar geen direct zonlicht komt.

bedankt voor de informatie

 

Kris