Passiefhuis en insekten

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hoe zit het eigenlijk met het insektenleven in een passiehuis? Er wordt al eens gezegd dat een huis waarin veel spinnen leven een gezond huis is. Of dit klopt dat weet ik niet. Ik vroeg mij af of een passiefhuis wel veel insecten kan huisvesten, gezien de vrij goede afdichting naar de buitenwereld.

Kunnen de mensen die reeds een passiefhuis hun ervaringen meedelen?

Reacties

bart

ik ben dolblij dat ik die insecten niet teveel heb, vooral muggen. ik leef liever in een ongezond huis (bij wijze van spreken) dan niet te slapen van die rotbeesten.

ik woon weliswaar voorlopig nog in een LEW, maar die is evendicht als een PH.

hans d

 

Er zit wel een grond van waarheid in die stelling (een huis waarin veel spinnen leven is een gezond huis). Maar ik zou het eerder omkeren. Een huis waar geen spinnen in kunnen overleven is zeker ongezond.

Hoe zit de vork nu in de steel?

Bij ons thuis valt het nu op dat de laatste week veel spinnen in huis voorkomen. Dat zijn natuurlijk die beestjes die beginnen last te krijgen van de koude en dan via openstaande deuren en ramen, kieren allerhande en op welke wijze dan ook het huis binnenkomen om te schuilen voor de kou.

En het valt me ook op dat het dit jaar wel erg grote beesten zijn.

Dus, als je een huis hebt dat goed afgedicht is (weinig of geen spleten en kieren), de deuren en ramen goed dichthoudt. Dan zul je niet veel spinnen hebben.