Passiefhuis renoveren

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,

mijn naam is Vanden Bergh Sarah en ik ben studenten aan de hogeschool Artesis en studeer vastgoedmakelaardij.
Als scriptie onderwerp wil ik graag aantonen dat zowel een rijwoning, driegevelwoning als een vrijstaande woning renoveren kan gerenoveerd worden tot een passieve woning. Momenteel zijn we de renovatie van een vrijstaande woning stap voor stap aan het uitwerken, ik zou ook graag meer
te weten komen over de renovatie van de andere type woningen en alle verschillende pijnpunten en oplossingen onderzoeken.
Mijn doel is een soort van steekkaartenfiche maken om aan te tonen dat als een woning aan deze criteria voldoet, de woning kan worden omgebouwd tot een passieve woning.
Hiervoor vroeg ik graag de hulp aan van jullie, ik zoek namelijk mensen die een woning hebben omgebouwd tot een passieve woning of volgens passiefhuisprincipes.
Het zou een grote hulp zijn mocht ik een aantal extra woningen kunnen bespreken en uit de verschillende hindernissen die jullie zijn tegengekomen ervaring op te doen en hopelijk een gids schrijven "hoe renoveren tot een passiefhuis".
Aarzel niet om te reageren op mijn berichtje en hopelijk kunnen jullie mij verder helpen

vriendelijke groeten,
Vanden Bergh Sarah.