Pelletkachel aansluiten op radiator

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Ik weet dat er pelletkachels zijn die de volledige cv ketel overnemen. In ons nieuw huis zouden wij geen cv aanleggen (geen vloerverwarming, geen radiatoren). Enkel een pellet/houtkachel in de woonkamer.

 

Echter blijft de warmtebehoefte in de badkamers (niet SWW, enkel ruimteverwarming).

Kan je op bepaalde pelletkachels één of twee radiatoren aansluiten zonder gebruik te maken van buffervaten of ingewikkelde contstructies?

Reacties

Wat sommige fabrikanten ook beweren, doet dit niet. Dan nog beter pelletkachel met luchtverwarming voor 2e ruimte. (Piazzetta)

Nee, dit zal nooit goed werken.

Maar waarom geen hout/pelletkachel die je koppelt aan een buffervat. Dat buffervat dient dan ook ineens voor je sanitair warm water.

 

Houtgestookte verwarmingssystemen (pelletketels, houtketels, houtkachels, ...) leveren teveel warmte op korte tijd, vandaar dat dit altijd gekoppeld wordt aan buffer systemen.

Enkel indien je met een relatief grote warmtevraag zit, kan je een moderne pelletketel rechtstreeks koppelen aan een verwarmingssysteem (meerdere radiatoren of grote oppervlaktes vloerverwarming), omdat deze ketels modulerend werken.

Bij stukhout geldt altijd met een buffer werken.

 

Al de rest is prutswerk en geklommel.

 

Is je woning goed geïsoleerd? Ga dan gewoon voor een elektrisch stralingspaneel dat je gebruikt op die korte momenten dat je in je badkamer bent.

Voor houtketels heb je inderdaad een buffervat nodig, voor pelletketels echter niet, dit kan ook zonder, de meeste installatie's wat ik deed met Okofen zijn zonder buffer! Als een verwarmingsysteem zegt tegen de ketel , ik heb genoeg dan stopt een mazout of gasketel direct met branden en de cv pomp draait nog vijf minuten na. Bij een pelletketel draait de ketel nog 15 minuten na, tot de laatste pellets opgebrande zijn, dus niet veel verschil. Een hout ketel kan je echter niet onmiddellijk doen stoppen met branden, vandaar dus een buffer.

 

welke cv-pelletkachels raden jullie aan ??

 

in welke tijd krijgt die een 500L buffer van bv 35° naar bv 80-85° (maximum toegelaten graden van mijn vat)

Bedankt voor de antwoorden.

Wat opvalt is dat er nogal wat (sterk verschillende) toepassingen door elkaar gebruikt worden: houtkachel, pelletkachel, pelletketel, houtketel...

 

De regelbaarheid van hout lijkt mij niet haalbaar voor slechts enkele radiatoren zonder buffer.

Bij een pelletkachel dacht ik dat dit wellicht wel zou kunnen lukken.

Waarom geen buffer? Veel meer water op te warmen, meer plaats nodig, duurder... en dat allemaal voor een beetje warmte in de badkamer. Als ventilatiesysteem overweeg ik Genvex combi 185 waar een boiler ingebouwd zit voor SWW.

Is deze misschien aan te sluiten op een radiator???

 

Elektrische IR straler heb ik ook ergens in mijn achterhoofd. Net zoals de luchtkanalen waar Benn het over heeft.

 

Verdere input blijft welkom.

Met vb 8kW : 3u40'

ik heb deze gezien op youtube

 

https://www.youtube.com/watch?v=DWK3pApGchE

 

moet dit voor cv pellet kachel ook ??
of zit dit ingebouwd ??

 

koudwater toevoer voor oververhitting bv ??? of slaat die gewoon uit (iets handiger voor een pellet kachel dan een 'normale' houtkachel natuurlijk...

 

ik wil deze gewoon op een spiraal in onze (warmtepomp/zonneboiler rotex HPSU) buffer aansluiten

Ik snap niet dat sommigen hier beweren dat het niet mogelijk zou zijn. We hebben sinds een jaar een pelletjachel aangesloten op de radiatoren. We gebruiken enkel gas voor sww. Dat willen we nog vervangen door een warmtepomp zodat we geen gas meer nodig hebben. Het gaat perfect hoor. Bij ons was ook de reden dat we de badkamer willen verwarmen zonder de cv ketel daarvoor te moeten gebruiken en dit met twee kleine kindjes.

dat het dus is niet gaat, dat is dikke zever.