Plafonds herenhuis restaureren of afbreken?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo

Ik ben Liesbeth, 28 jaar en ben mijn herenhuis in Antwerpen aan het renoveren. Ik sta een beetje voor een dilemma. De zéér, verlaagde plafond heb ik al uitgebroken. Het is dus een huis met hoge plafonds (3,60m) De plafond in de eetkamer is nog in redelijk goede staat, mits enkele scheurtjes. ze bevat ook een rozette en moulures. Anderzijds is de plafond in de zithoek wel in slechte staat. Stukken pleister, inclusief mouluren en een gat in de plafond. Mijn aannemer had gezegd dat ik best werk met een vals plafond om zo geld te besparen. Hij beweert dat de restauratie niet opweegt tegen het financiële voordeel van een vals plafond. Hij raadt dan ook aan om heel die plafond ineens ook af te breken. Dan ben je van die vuiligheid vanaf, redeneert hij. In eerste instantie wil ik de plafond in de eetkamer bewaren en enkel die in de zithoek onder handen nemen. Maar ga je achteraf geen verschil zien? 

Ik ben dan ook maar eens gaan horen bij renotech wat het zou kosten voor een restauratie. Zij schatten het op 2800euro.

Ik zou het heel moeilijk hebben om die plafond te moeten afbreken in de eetkamer. weet niet of ik dat over mijn hart kan krijgen.

Ik weet niet welke keuze ik het beste maak. Het is ook belangerijk omdat mijn keuze ook bepaald hoe elektricien en man van verwarming te werk gaan.

Graag wat tips en raad over restaureren van hoge plafonds of kosten van een vals plafond steken.

Dank je

 

 

Reacties

Alles is steeds een afwegen en prioriteiten stellen bij oudere woningen. En als die waardevol zijn qua uitzicht binnen- of buiten zeker!!!

Ga eens kijken naar soortgelijke huizen in Antwerpen, (openbare gebouwen, horecazaken, ...) dan krijg je ongetwijfeld goeie ideeën hoe je behoud/renovatie kan combineren met isolatie, verwarming en electriciteit.
Want niemand kan de keuzes in jouw plaats maken zonder je ongelukkig te maken of teleur te stellen!

Waar het de esthetiche renovaties betreft raad ik aan zoveel mogelijk zelf en met familie en vrienden te doen om de zaak betaalbaar te houden. Want daar zijn geen premies en subsidies voorzien zoals voor ecologische verwarmingssystemen en isolatie!