pompschakelaar op wand- en/of vloerverwarming

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hoi,

Zoals de meeste nieuwe berichten die hier geplaatst worden, heb ik ook een vraag.

Het betreft een nieuwe CV-installatie Viessmann Vitodens 200 met sww (zonneboiler 300l), vloerverwarming en wandverwarming.

De situatie is als volgt:

  1. Ketel voedt verwarmingskringen. 
  2. Verwarming vertrekt vanop regelgroep (PAW-groep). 
  3. Vloerverwarming vertrekt vanop regelgroep en heeft een pomp en een aanvoerregelaar ifv temperatuur zodat water vloerverwarming op lage temperatuur blijft (door te mengen met retour). Deze pomp draait continu.
  4. Wandverwarming vertrekt ook vanop regelgroep en heeft een pomp (en bypass/overdrukregelaar) zodat de pomp niet kapot kan draaien als alle kringen afgesloten zijn. Elke kring heeft eigen klokthermostaat die elektroventiel aanstuurt, maar geen connectie met ketel.
  5. Installateur heeft op regelgroep telkens een B-klasse pomp met snelheidsregeling geplaatst. Ik kan hem nog laten terugkomen, factuur is nog niet betaald ;-)

Nu heb ik de volgende vragen:

  • Ik wil pomp WVW (4) vervangen door een intelligente pomp (A-klasse). Kan dit met deze bypass/overdrukregelaar? Heeft dit zin? Om de hoeveel tijd test de intelligente pomp of er gepompt kan worden? 
  • Ik wil ook een A-klasse pomp op kring VVW (3), zijn er ook pompen zonder intelligente sturing?
  • Ik wil een pompschakelaar plaatsen op de kring VVW (3) om zo te vermijden dat deze pomp dag en nacht draait. Weet er iemand een pompschakelaar met penaarding?
  • Stel dat intelligente pomp WVW (4) en pomp VVW (3) stilliggen, wat doet dan de pomp van de ketel (1)?

Jullie adviezen zijn welkom!

Alvast bedankt, Beinsh

Reacties

Voor de pompschakelaar kan je kijken bij www.tercal-shop.nl

Deze heeft een stekker die geschikt is voor pen aarde en een losse contra stekker, welke eventueel door u vervangen kan worden voor 1 met pen.

Of direct op de pomp aangesloten zonder contra stekker.