prijs voor nieuwbouwwoning

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,

hoe word de prijs berekend voor een nieuwbouwwoning,is dat in m3,of in m2,met de grond of zonder de bouwgrond,en wat bedraagd dit bedrag heden te dage zo ongeveer natuurlijk?
Dit voor een gewoon huis,een lew woning,passief huis daar zal wel veel vershil in prijs zijn veronderstel ik.Alle reacties zijn welkom.

mvg marc

Reacties

Men kan prijzen voor nieuwbouw zowel per m² als per m³ uitdrukken en meestal zonder de bouwgrond.

Maar er is geen lijn in te trekken.

Dat is hetzelfde vragen als: wat is de prijs van een auto per zitplaats?

Een Lada of een Rolls Royce?

Alles hangt af van de kwaliteit en duurzaamheid van de gebruikte materialen, de afwerkingsgraad, stijl, bouwwijze en gebruikte technolgieën zoals domotica enz. hoeveel kan en wil je zelf doen.

Aard van het gebouw: op volle grond, met kruipruimte of kelder, met of zonder zolder, 1-2-3 of 4 bouwlagen, dakbedekking, CV met radiatoren, vloerverwarming,warmtepomp,... .

Ga bij enkele SOD bouwers eens kijken naar het soort huis waar jullie van dromen. Je zal snel een idee krijgen. Weet ook dat echte kwaliteit en comfort moet betaald worden. 

Een architect met jullie stijl kan jullie ook een idee geven wat het kan kosten. De afwerking spreiden in de tijd kan naruurlijk ook.

Marc,

 

er wordt momenteel gebouwd ergens tss 800 Euro/m2 en 1500Euro/m2.

Koop eens een paar jaargangen van beter bouwen en verbouwen ('t tijdschrift): zij doen meestal wel de moeite om de m2-prijzen te geven van de projecten die ze voorstellen.

 

Walter

 Dit vind ik zeer waar : "Weet ook dat echte kwaliteit en comfort moet betaald worden"

Niet altijd het duurste is het beste, maar kwaliteit heeft zijn prijs.

Een zeer grove prijsschatting is zo'n €1200/m² excl. BTW

Hallo,

 

aan allen die de moeite deden om te  reageren,met deze info kom ik al ergens,natuurlijk hangt er aan de gebruikte materialen een prijskaartje,in mijn gedachten had ik een huis van +-een 120m2,geen al te groot maar ook niet te klein,zeg maar een doorsnee huis met nog een verdiep om slaapkamers te kunnen maken.

mvg marc.

Denk je dat de term "bouwavontuur" onterecht is?

Stap eens naar een architect met een paar ideeën op papier. Tel 50% bij die schatting.

 

Als je een vaste prijs wil, koop een bestaand huis.