pv zonnepanelen groepsaankoop

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo

Heeft er iemand ervaring met het invoeren van zonnepanelen uit china.
Heb momenteel prijzen gekregen tussen de 1,7$ en 2$ per Watt.
Ik zie het anders wel zitten om deze rechtstreeks te kopen in china.
Mochten er nog zijn met intresse of ervaring laat maar weten.
Eventueel mensen die de aankoop mee organiseren zijn ook welkom.

Reacties

Een container vol PV bestellen betekent bijna 2000 panelen. Stel dat elk paneel 200 kWp is dan heb je een totaal van 400.000 kWp. Dit vermenigvuldigen aan 1,5 euro maakt al 600.000 euro uit.

- Invoer via Antwerpen: je betaalt geen invoerrecht want PV heeft het gunstige nultarief, maar je betaalt wel BTW als je geen verleggingsvergunning hebt. Met 21% BTW op 600000 euro alsook op de transportkosten (bvb 3000 euro C&F Antwerp zijnde de kosten en vrachtbehandeling inclusief tot in de haven), kom je al aan een som van 729.630 euro of zo'n 365 euro per PV-paneel. Je hebt dan nog geen omvormers of bevestigingsmaterialen.

- Invoer via Rotterdam met als geadresseerde een Nederlandse BTW-plichtige. Je betaalt enkel 603000 euro want de BTW wordt intracommunautair niet  betaald aan de Nederlandse leverancier. Het BTW-bedrag wordt wel berekend en in je boekhouding ingeschreven. Je krijgt dan eigenlijk een maand uitstel van betaling. 

- Als particulier heb je geen boekhouding en dus betaal je de BTW bij de invoer. Er zijn ook invoerders die een douane-entrepot hebben. Zolang de PV-panelen in dat entrepot mogen blijven, is de BTW niet verschuldigd. Bij uitslag van een deel ervan, moet enkel BTW worden betaald op dat deel.

Evenwel zou het kunnen dat je als particulier problemen krijgt met de BTW omdat de invoer een commercieel karakter krijgt? Mogelijks kan de entrepothouder de financiƫle tussenpersoon worden en rechtstreeks verkopen aan de particuliere leden van de groepsaankoop.

 

gr

 

het zijn maar losse hersenspinsels, want ik heb er geen ervaring mee. Ik ken wel een fabrikant van veranda's die een volle container bestelde. Hij hoefde er maar zo'n 350 PV-panelen van door te verkopen. Hijzelf kon er zo'n 1650 plaatsen.

Stel dat ik bij U zonnepanelen koop die uit China komen.

 

- Kan ik dan ook bij u terecht voor de garantie? Bij het binnen brengen in Europa is de invoerder die de verplichte 2 jaar garantie moet geven.

- Ik hoop dat er bij een probleem je ook bij uw Chineese verkoper gaat terecht kunnen. Ook binnen 5 of 10 jaar.

- Garanderen ze de 80% opbrengst na 25 jaar?

- Datasheet van de panelen?

- Flachtesten?

Hallo,

Op mijn vorige job kochten we veel aan in China: let enorm op wat je waar koopt.

Het is essentieel dat er iemand is die je zelf kent die een QA controle doet voor het versturen van de container. Je kan met Chinezen niets terugsturen, en je mag ze zeker niet vertrouwen.

We werkten zelf met traders die het risico op zich namen, bij een claim nam de trader zelf de container terug.

 

succes !

 

nayy