radiatoren staan uit maar worden warm

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Ok, kzit met een nieuw probleem: de radiatoren boven (6 stuks) worden warm alhoewel ze volledig uit staan. De bovenkant van de radiators word warm en ik merk dat ik hierdoor meer aardgas verbruik

Ontluchten? Heb ze vorige week pas ontlucht

Reacties

Hallo,

klopt het dat de radiatoren voorzien zijn van een thermische kraan?  Als de radiatoren dicht staan met een therm. kraan (stand met een kristal of sterretje) dat betekent dat deze ook thermisch beschermt zijn tegen vorst.

Van zodra de ruimte onder de 10° C zakt dan gaat de kraan ietje open waardoor de radiator zeer lichtjes gaat opwarmen.  Dit om te voorkomen dat de radiator en ruimte vorstschade zou oplopen.

Anders moet je de thermische kranen vervangen door gewone kranen en kan je deze wel volledig dichtzetten, maar opletten dat je radiatoren dan niet gaan bevriezen.  Dan heb je heel wat meer schade dan dat kleine beetje dat je nu verbruikt.

Andere oplossing is je bovenverdieping op een aparte kring plaatsen (met kamerthermostaat boven) zodaning dat de boven niet meer mee aanligt met de beneden verdieping.

 

Groeten

 

Wim

 

 

Als enkel de bovenkant van de radiator warm wordt, laat de thermostatische kraan toch maar een klein beetje water door, net voldoende om zeker geen bevriezing te krijgen.

Veel meerverbruik gaat dit toch niet geven tenzij de ramen blijven openstaan en het dus steeds kouder wordt in de kamer.