Regenwater opslaan in volgebouwde zone?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Dag iedereen,

ik ben op zoek naar een manier om regenwater op te slaan in mijn huisje, waar ik helaas geen tuin of oprit heb om een tank in te graven. De kelder is te klein om met kleine tanks te werken, en is te handig om vol te hangen met zo'n waterzak. De zolder heeft een houten vloer, dus die kan het gewicht van een watertank niet dragen.

Wel moet binnenkort de keukenvloer volledig opengelegd worden. Zou het mogelijk zijn daaronder een watertank in te graven? Over het putdeksel kunnen we dan wel een vloerkleedje leggen.

Alvast bedankt voor suggesties,
Steven

Reacties

Zelfde probleem als wat je nu hebt: hoe krijg je een watertank dan in je keuken ?

Als je een beetje capaciteit wil, moet die toch redelijk van omvang zijn. En om alle druk te kunnen weerstaan is zo'n tank ook stevig gebouwd dus met dikkere wanden... hetgeen het niet zo vanzelfsprekend maakt om de tank door de voordeur te halen

Heb je toevallig geen ongebruikte mazouttank onder de grond? Ik heb die namelijk laten omvormen tot regenput.  (ledigen, zandstralen, opvegen en kunstoflaag met 20 jaar garantie)

Een put graven van 1500 liter in de keuken brengt al heel wat aarde met zich mee. Oppassen dus voor inzakkingen. En hoe ga je dan de regengoten verbinden?

Een uitgehold putdeksel kan opgevuld worden met enkele vloertegels. Je ziet dan enkel in de voegen een metalen rand. De meeste kleine putdeksels in opritten, zie je haast niet zitten.

Bestaan er geen smalle boorputten als alternatief voor een regenput?

Bedankt voor de tips alvast (en er mogen er nog komen!) Zo'n tank binnenkrijgen is inderdaad niet evident, daar had ik nog niet aan gedacht. Wat er onder de keukenvloer zit weet ik niet; ik hoop misschien een oude beerput te vinden die kan worden omgevormd, maar aangezien de wc rechtstreeks naar de riolering lijkt te lopen is daar weinig kans toe. En een boorput is niet meteen waar ik naar op zoek ben: ik zoek vooral iets waarmee ik m'n bijdrage tot wateroverlast kan verminderen, aangezien alles hier zo volgebouwd is dat er nauwelijks insijpeling kan gebeuren.

Als je wateroverlast wil helpen bestrijden kan je ook kiezen om een deel van uw dak in groendak aan te leggen (als je een stuk plat dak hebt ten minste).

Er bestaan ook regenputten in PE of PP die zodanig van vorm (of onderdelen) zijn dat die door het gat van een binnendeur kunnen (ik heb dat 1 of 2 jaren geleden gezien heb op een beurs op de Jan Van Rijswijcklaan, volgens mij was het een gekende leverancier van plastiek of bouwmaterialen uit het Antwerpse).

 

Heb je er ook aan gedacht dat je een overloop moet voorzien?