regenwater opvangen in bovengrondse container (ibc) of regenton --> algen
Beste,
Ik zou het regenwater van het plat dak van mijn garage willen opvangen om in de tuin te gebruiken (eventueel auto wassen).
Nu heb ik alleen een beetje schrik voor algen en ander bacteriën die zich hier in zouden kunnen voortplanten.
Daarom dacht was ik opzoek naar een zwarte ibc container zodat er geen licht aan kan. Maar nu lees ik dat je dan i.p.v. groene algen witte algen kan krijgen.
Als je toch algen krijgt maakt het waarschijnlijk niet uit of je een witte of zwarte neemt.
Als huis, tuin en keuken oplossingen had ik gevonden dat je ofwel een scheutje keukenolie in het water kan doen zodat de algen afsterven.
Je kan er ook goudvissen in zetten, die zouden de algen en muggenlarven opeten, alleen moet je je regenton dan elke dag gaan eten geven, dus ook niet zo handig.
Ik dacht dat houtskool ook het water kan zuiveren. Zou dit ook helpen tegen algen?
En hoe gaat dat dan in zijn werk, gewoon een zak houtskool in de regenton doen?
Zijn er nog andere manieren om geen algen te krijgen of maakt dat voor de tuin niet zoveel uit als er algen in het water zitten?
Een betonblok in de regenton leggen?
Reacties
Wouter,
Waarom mogen er geen algen zitten in het water waarmee je planten water geeft of je auto wast ?
Ik weet natuurlijk niet hoe groot de ton is waarover je spreekt maar met een vat van 50l of zelfs 100 l zal je in de zomer niet veel water kunnen geven in je tuin.
Dit lijkt me een oplossing voor kamerplanten maar voor een tuin ????
Het zijn zo van de IBC containers waar je 1000liter water in kan opvangen, eventueel zou ik er twee plaatsen zodat ik aan 2000 liter geraak.
Begint dat niet te stinken als er algen inzitten?
Ik dacht dat dat misschien schadelijk kon zij voor de planten.
Vergeet in ieder geval ook goudvissen want:
al die ooit gouvissen gehad heeft weet het wel: na een tijdje krijg je troebel water tenzij dat je een filterpompje zet.
dus zeker geen geschikte oplossing voor algen tegen te gaan.
Stolstaand water is natuurlijk nooit goed naast algen groeien er natuurlijk ook bacterien .
Ideaal zou natuurlijk zijn als je die containers onder de grond steekt dan bevriezen ze niet en zal de lagere temperatuur ook voor minder bacteriegroei zorgen ...
Ik gebruik ook van die containers van 1000 liter voor mijn regenwater. Ik heb er zo 12 staan. Ik heb geen last van algen omdat er een dekzeil over hangt. Wel heb ik al eens watervlooien gehad en muggenlarven maar die geraken niet door de filter die na de pomp staat. Het probleem was om die hevels ontlucht te krijgen. Nu heb ik op de aanzuig van de pomp een aantal kraantjes waarmee ik een groep kan selecteren. Er zijn vier tanks aan een regenpijp verbonden van elk zowat 200m² dakoppervlak.